Granskningsstyrd politik från alliansen….

Granskningsstyrd politik från alliansen. Jag vet inte vart rikspolitiken numera är på väg. TV eller media granskar ett politikerområde som nu senast snabblånen.

Då och först då när media pratar med ansvarigt statsråd då säger man att man ska göra något åt det som ser illa ut och sedan granskas det aldrig om regeringen gjort vad man sagt just vid det granskande tillfället

Media styr numera regeringen och dess politik men inge granskar vad media gör man granskar inte ens varandra. Regeringen ska ju sätta upp mål och följa upp detta. Vi ser dock ett exempel och det är att regeringen har sett att de hade fel när set gäller beräkningarna av kostnaderna för gumnasiereformen.

Regeringen följer inte heller ingångna avtal som pengar till resecentra och Norrtåg och därmed gett landstinget ökade kostnader. Det berodde på att Ådalsbanan sköts framåt och var inte klar medan tågen var beställda sedan länge tillbaka och vi får betala kalaset när inte Ådalsbanan var klar trots att allt var reglerat i huvudavtalet

2 kommentarer

  1. ceko

    Det märkliga numera är att det är SVT,s uppdrag granskning och liknande program som gör det som revisorer skall göra. Det är väl också så att skall man få fortsatt förtroende som revisor i affärsvärlden får man inte vara allt för kritisk. Men att även Statliga verk och myndigheter struntar i att följa gällande regelverk är mycket mera allvarligt. Men det kanske finns några ”utbildningsplatser” lediga i Sibirien dit man skicka ”syndarna” över vintern. Förhoppningsvis räcker det med en vinterkurs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.