Sänkt skatt ger mindre i plånboken

Sänkt skatt ger mindre i plånboken. Regeringen marknadsför att de ska sänka skatten för pensionärer med en 100 lapp. De får inte mer i plånboken som de som jobbar utan de får mindre på grund av att bromsen i pensionssystemet slår till och pensioner minskar.

Löntagarna får mer i lönekuvertet medan pensionärerna får mindre trots att hyrorna höjs, maten och allt annat blir dyrare. Så här borde det inte vara. Bromsen i pensionssystemet kostar även kommunerna stora pengar då det finns förmånsbestämda pensioner. Staten för över kostnader på kommunerna.

Man måste se över detta med pensionerna och om de ska sjunka. Sänkt standard till en ännu lägre nivå för de som kanske har en pension som bara är hälften mot vad man hade i lön då man jobbade och dessutom får man betala högre skatt.

Så här kan set inte fortsätta och pensionsöverenskommelsen måste ses över. Det har varit bättre med mera pengar till pensionärer än att införa en massa pengar till olika typer av servicetjänster. Har de haft mera pengar har de spenderat mera och det har gett nya jobb

En kommentar

  1. Johan

    Men alla löntagare får inte mer i plånboken som alliansen hävdar.
    Eftersom deras politik går ut på att privatisera och ta bort alla skyddsnät i välfärden så tvingas många att ta så kallade flexibla låglönejobb. Det fina med dessa jobb är att om man ställer krav så får man gå, flexibelt och bra. Dom som tvingas ta dessa jobb mår ofta psykiskt dåligt och är långt mycket större förlorare än pensionärerna även om inte dom heller har det lätt i en borgerlig värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.