Stora rovfåglar är klokare än människorna

Stora rovfåglar är klokare än människorna. Ja det tror jag faktiskt och ska längre fram förklara varför jag tror det och det kanske även gäller fler djur än rovfåglar.

De senaste dagarna har vi fått höra att det är så få örnar som häckat i år och fått ungar. Man spekulerar i vad det kan bero på och om det är miljön eller något annat som är orsaken. De reportage och artiklar talade inte om bristen på föda.

Visst kan det vara miljön men inte den miljö som det spekulerats om. Jag är ganska säker på att det är deras livsmiljö och tillgången på föda som är orsaken. År 2011 fanns det hur mycket råttor och sork som helst. Finns gott om sork får ören ha harar och skogsfågel i fred då räven har sorkarna, det gör även rovfåglar.

Mat i överflöd helt enkelt. Det var överfullt av dem överallt och åkrar och ängar var fulla av spelhål. I skogen var det också hur många som helst och problem för skogsplantor men självklart ett skafferi för alla som gillar den födan.

Redan vinter 11/12 var sorken borta och i stugan såg jag flera uthungringa ugglor som satt som fastfrusna i träden. Förra sommaren och även denna har man inte sett spåren av dessa djur och mina katter har inte tyckt det varit något nöje att vara ute då det inte funnits något att jaga .

När de djuren inte finns som är en viktig del för de stora rovfåglarna ska ha nog med mat så tror inte jag de lägger ägg för att skaffa nya avkommor som inte har någon föda och de fåglar som redan finns lever väl i stort sett på marginalen.

Jag tror att fåglarna är klokare än människa för de vill inte se sina avkommor svälta ihjäl eller själv dö av svält. De har ingen som fixar mat åt sig eller sina ungar utan det måste de fixa själva och djuren har ingen socialtjänst att gå till. De vet naturens lagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.