Löfven och Andersson ett bra lag.

Löfven och Andersson ett bra lag. I går hade vi vårt första förtroenderåd med stats och finansministerkandidaterna Stefan Löfven och Magdalena Andersson. Jag tyckte båda gjorde alldeles utmärkta anföranden och visar på den väg vi ska vandra för att få ett långsiktigt hållbart  samhälle.

Självklart är jobb och utbildning den absolut viktigaste frågan då vi bygger framtidens Sverige där man inte lånar till skattesänkningar och att skolan ska svara för läxläsningen som den självklara uppgiften för skolan. Jag ska senare komma tillbaka och peka på vad jag tycker är viktigast.

Vi höll till med förtroenderådet på Stockholms universitet. Stämningen bland alla ombud var helt annorlunda än när vi var där senast då Juholt och Waldelich presenterade hur de tyckte vi skulle agera för att återkomma till regeringsmakten. Visst var det applåder då men det kändes inte bra för de allra flesta. Nu var stämningen bland ombuden verkligen på topp bland alla vi såg alla fram mot valet 2014 med tillförsikt. Jag tror jag gör mig till tals för alla när jag säger att vi har ett vinnande lag och nu gäller det att föra ut politiken till väljarna och begripligt tala om vilket Sverige vi vill ha i framtiden.

Tur att partistyrelsen lyckades få Stefan Löfven att ställa upp som partiledare och jag tycker verkligen han har satt ihop ett bra lag som drar åt samma håll. Jag tror och hoppas att den utsedda valberedningen får fram en bra partistyrelse

6 kommentarer

  1. Bengt Eriksson

    Hej Lennart
    Vi delar inte riktigt(men nära) vår politiska läge i Sverige just nu.Reflekterar lite över,som jag uppfattar din spontana reaktion och intryck av mötet med dina kolleger Löven och Andersson.Om man står lite bredvid och ser opartisk på Anderssons utalande så här långt så har hon gått i samma ekonomiska skola som vår nurvarande finansminister, även hennes kommentarer visar att hon i tanken (ej uttalat)stöder Borgs finanspolitik så här lång i alla fall.

    mvh Bengt Eriksson

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Thomas (2012-11-24 18:11)
    Det är genom makten i regeringskansliet man förändrar politiken. Det har även Reinfeldt gjort och det har blivit som det är med massarbetslöshet

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Bengt Eriksson (2012-11-24 22:12)
    Men det handlar mest om hur man använder de resurser man har. Vill man ha ett system som läxläsning och lägga det utanför den ordianrie skolan ?
    Vill man låna till skattesänkningar för de som har det bäst ställ och har inte tid att göra av med alla pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.