Fusket inom idrotten ett stort problem. Vänortsmöte

 

Så har man då vaknat upp I Helsingör på Marienlyst där vi är några som är med på en vänortskonferens där vi är vänorter med varandra. Det är Umeå, Helsingör, Harstad och Vasa. Dagens tema handlar främst om hur vi klarar att minska CO2 utsläppen
 
 
I morgon startar friidrotts VM och vi får se intressanta tävlingar men tyvärr så är det en hel del fusk med
 
Doping ett problem som ser ut att vara svårt att komma åt då det florerar alldeles för mycket pengar vilket gör att idrottsmän och kvinnor ser ut att ta vilka risker som helst. Det måste ju vara det som är den största orsaken för jag har svårt att tro att det bara är äran och berömmelsen som styr utan det är pengarna som styr liksom att idrotten i används som reklampelare för landet.
 
Idag vet vi ju snart inte om resultatlistorna från de stora mästerskapen VM och EM och inte minst från OS. Nu senast är det 1500 metersvinnaren från fjolårets OS som åkt dit och resultatlistan görs om.
 
Det blir konstigt när resulatlistorna görs om. Fel person hyllades och ärades under mästerskapen och har kanske redan fått ekonomisk vinning av sin seger.
Den som blir den formella segraren ett år efter har inte fått stå i ramljust som den förtjänat och jag har svårt att se att segerglädjen kommer så långt efteråt.
Visst delar jag synpunkterna att straffen är för små eller för korta och visst kanske livstids avstängning kan få några att avstå men riktigt säker är jag inte
 
Det borde väl gå att finna ett system där man testas kort före tävlingen och att man inte får starta i tävlingen om man är dopad och då blir resultatlistan alltid rätt även om det självklart ska stängas av kanske på livstid.
Tekniken att analysera doping mycket snabbare måste väl gå att lösa.
 
 

En kommentar

  1. TC

    ”Fusket” och korruptionen, särskilt den enorma svenska vänskapskorruptionen inom POLITIKEN är ett ännu större problem. Det borde vara självklart att INGEN får inneha ett förtroendeuppdrag som politiker i mer än MAX 3 mandatperioder, 12 år, för det är när uppdraget blir ett yrke istället för just ett hedersamt förtroendeuppdrag som vänskapskorruptionen blir ett enormt samhällsproblem, särskilt på kommunal nivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.