Det är ett h-vete för våra ungdomar och det är bra att möta sina vänorter

 

Jag, Sven-Olof Edvinsson, Marie-Louise Rönnmark och Jan Björinge är i Helsingör på vänortsmöte och träffar våra vänorter förutom nämnda Helsingör även Vasa och Harstad från Norge. Vi träffas från kommunledningarna vart annat år och enas om vad vi ska göra de kommande två åren. Våra vänorter har stöttat oss i arbetet att bli kulturhuvudstad.
 
Idag har vi diskuterat och redovisat hur och vad vi gör för att minska CO2 utsläppen. Vi har också fått se den stora satsningen som görs vid sundet och i närheten av Kronoborg. Det är att gratulera den 1,5 miljardsatsningen som göras uteslutande för kulturella ändamål där kommen står runt 320 miljoner.
 
Biblioteket har bland annat flyttas ner till detta attraktiva område då man menar att biblioteket ska ha det bästa läget. Oerhört spännande och att man kommit fram och även kunnat bygga ut i vattnet vilket jag är avundsjuk på då det ser ut som om danska myndigheter är mer positivt inställda till utveckling även i ett område som påbörjades på 1200 talet.
 
Ungdomars situation
 
Ungdomsarbetslösheten bland ungdomar är rekordhög och skyhög i ett internationellt perspektiv. Statistik från EU och Arbetsförmedlingen för ungdomar mellan 18-25 år är att 52 000 står utanför och det är en dubblering på ett år och är 27,6% när snittet i EU ligger på 19,6% och kom ihåg att Sverige bidrar till att höja snittet
 
Detta är inte förvånande då regeringen ingenting gjort i frågan och dessutom beror det inte på LAS utan brist på åtgärder.
 
Såg nyss på TV att trycket på komvux aldrig har varit så hårt och det är ungdomar som får gå från jobbet som vårdbiträde då man vill ha undersköterskor i stället men då kommer inte tjejen in då det är för få platser. Det är gott om förtvivlade ungdomar som vill utbilda sig men inte får.
 
Det är för få platser och regeringen hade tagit bort massor under högkonjunkturen men bara tillfört några få och det är lång under behovet. Det har varit billigare för samhället att öka antalet utbildningsplatser än låta folk gå utan och varit bättre för framtiden. Regeringen väljer vägen att sänka skatterna för de som har det bäst i stället
 
 
 

2 kommentarer

  1. Zenda

    Intressant att ett vårdbiträde benämns tjejen. Fler killar (människohannar) borde verkligen jobba inom vården och äldreomsorgen, där tunga lyft sliter hårt. Gubbperspektivet finns kvar i Holmlunds sinnevärld. Grabben kommer inte in. Utgången är given.

  2. PerOlof Johansson

    Snälla Lennart varför skriva en blogg när du bara går på tomgång och försöker få inte någon obestämd kritik mot regeringen. Det är inte så enkelt. Du har just nu medverkat till att köpa en ishall för en krona för att rädda kommunens lån till bygget som fö behöver 50 miljoner för att bli up to date samtidigt som ni driver frågan att bygga en eventarena…vi har inte råd att hålla oss med politiker med furstlig lön som inte kan hålla i pengarna. Nu har ni vidare lagt ner Ålidhemsskolan pga det var för många kvadrat och byggt två nya skolor till en kostnad av snart 500 miljoner samt sett till att kommunen blivit indragen i ett biogasprojekt som kostat en halv miljard…hallå är det regeringens fel…nej det är självgoda socialdemokratiska kommunala regimer som orsakat detta. Din partibroder Levi sålde Patienthotellet för nära ingenting samtidigt som man lovade 80% full beläggning i 10 år. Norrlandsoperan….Christer Olsson förmögenhet accelererade när kommunen sålde Umeådalsområdet för 1 krona samtidigt som man förband sig att vara hyresgäst….tro inte att jag glömmer alla felsatsningar Lennart nej sopa framför egen dörr är inte något du ägnar dig åt – du hoppas att minnet är kort! men sorry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.