Där landade kungaätten innan det var möjligt att bli kung. FIFA skänker bort biljetter

 

På onsdag får vi Kungabesök och Kungen har med sig både Drottningen och Kronprinsessan. Anledningen till besöket är vad som kallas märkesåret då det var 200 år sedan det sista kriget var på svensk mark. Vi ska vara tacksamma för detta självklart.
 
Jag är ju på vänortsbesök i Helsingör och i går var vi på middag med kommunen en middag som hölls i lokaler där Jean Baptiste Bernadotte lämnade katolismen och bytte religion för att kunna träda in som kung. Det var den 10 juli 1810 i Helsingör och nästa år vill kommunen att nuvarande kungen ska besöka där den förste Bernadotte bytte religion för att kunna bli kung.
 
Det finns självklart mycket att säga om hur det kan gå till när en kung tillsätts men i detta fall bytte väl Sverige till att bli bundsförvant till Napoleon i stället för att vara fiende. Nu blir ju nuvarande kung den siste i Bernadotteätten som blir kung för när Viktoria blivit drottning så då tillhör inte hennes barn ätten Bernadotte då ätter följer mannen. Det kanske är därför det diskuterades om det skulle införas kvinnlig tronföljd och visst kan man fundera över kungahusets roll i en demokrati men nu finns den och då får alla finna sig i detta.
 
FIFA kommer att dela ut fribiljetter till VM i Sydafrika. Sedan tidigare hade man ett rabatterat pris för folk från hemmalandet där ordinarie pris var ca 700 svenska kronor som var nedsatt till 150. Motivet är att landet är fattigt men självklart är det nog svårt att fylla läktarna. Sydafrika är ett mycket fattigt land med en mycket hög arbetslöshet som nog ligger över 25 % och de har självklart inte råd att gå på fotboll.
 
Biljetterna ska gå till de som jobbar inom utbildning och sjuvård men visst är det både ett bra och märkligt agerande. Det har varit bättre man gjort den ekonomiska analysen i förväg och då har man säker sett att landet inte har råd att bygga anläggningar då det varit viktigt för landet att satsa på annat i stället. Intäkterna från fotbolls VM kan inte ge tillbaka de stora kostnader man har för byggandet och byggandet får man betala för lång tid och frågan är väl om de kommer att ha råd att underhålla dessa arenor
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.