I många kommuner är det studentbostadsbrist, men inte i Umeå

 

Studentbostadsbrist
 
När man som jag varit nere i Skåne får man chansen att se på andra regionala nyheter och hur riksnyheter blir lokala nyheter. Nu handlar det om den mycket svåra bostadssituationen för studenterna men även för andra då det inte byggs några studentbostäder eller vanliga hyreslägenheter.
 
Där rekommendera man studenterna att bo i tält. Självklart en dum ide då det i vissa städer finns lägenheter lediga. En annan orsak till bostadsbristen är också att ungdomskullarna är mycket stora. Men det försvinner ju om nått år då ungdomskullarna blir mindre. Är dock glad att vi lyckades så det är inte bara problem
 
Huvudorsaken till bristen på hyreslägenheter men även bostadsrätter fick det besvärligare beror helt enkelt på att nuvarande regering inte gjort ett enda dugg för att stimulera bostadsbyggandet.
 

En kommentar

  1. Hä ä ba o bygg.

    Säger byggombudsmannen. Nog tusan har väl byggkranarna svängt tillräckligt i Umeå.

    Sveriges mest skuldtyngda kommunala bostadsbolag (Bostaden)kommer att driva upp hyrorna i hela Umeå. Det handlar inte bara om att bygga, det skall även betalas. T.o.m. Göran Persson insåg att staten och skattebetalarna inte kommer att ha råd att betala människors boenden. Lennart hänger sig till en utopi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.