Umeå kommunen får en bättre välfärd med Mona Sahlin

 

Vi socialdemokrater har lovat att återkomma med besked om hur de tillkommande medlen, som skulle komma med en rödgrön regering, ska fördelas till nämnderna. Det beskedet kommer här.
 
Till skillnad från regeringens budgetproposition innehåller de rödgrönas alternativ till budget för 2011 och 2012 fler satsningar på välfärden och jobben. För kommunerna och landstingen innebär det ett tillskott om 12 miljarder på två år. 5,5 miljarder för 2011 och 3,5 miljarder för 2012 i generella satsningar, samt 3 miljarder i riktade satsningar. För Umeå kommun skulle detta innebära 77 miljoner på två år, varav 47 miljoner finns att fördela för 2011.
 
De tillkommande medlen, som är ramhöjande för 2011, fördelas till nämnderna på följande sätt:
 
  • Kommunstyrelsen tillförs 5 miljoner kronor i höjning av utvecklingsanslaget som bedöms strategiskt ur ett tillväxtperspektiv.
  • Kommunstyrelsen till förs 7 miljoner kronor i höjning för extra satsningar på kollektivtrafiken.
  • Kommunstyrelsen tillförs 5 miljoner kronor i höjning för att prioritera jämställda löner (låglönesatsning och felavlönade ur ett könsperspektiv).
  • Socialnämnden tillförs 20 miljoner kronor.
  • För- och grundskolenämnden tillförs 8 miljoner kronor.
  • Holmsund/Obbola kommundelsnämnd tillförs 2 miljoner kronor.
 
          Vi socialdemokrater har lovat att vi tidigt ska ge besked om hur de tillkommande medlen med en rödgrön regering ska fördelas. Det ger vi idag och precis som tidigare prioriterar vi jobben och välfärden. Vi vill fortsätta att utveckla Umeå med en god tillväxt så att nya jobb och möjligheter skapas för de som lever och bor i Umeå. Fördelningen visar på att vi vill och kan ta ansvar för Umeåbornas framtid och möjligheter, säger Lennart Holmlund, kommunalråd (s) Umeå.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.