Knivhugg i välfärden i många europeiska länder

Många länder i Europa har jättestora budgetunderskott och börjar hårdhänt skära i välfärden, men också i de offentliganställdas löner och löneförmåner.

Länderna har hamnat i den krisartade situationen av att man har börjat sänka skatterna så till den milda graden att pengarna inte har räckt till välfärd.
 
De flesta av länderna som har drabbats av detta har påbörjat en ordentlig slakt av välfärden och självklart uppstår det protester och missnöje. Men anledningen till varför man har hamnat i en sådan här situation får inte glömas bort. Sedan tidigare vet vi att det är en gammal högerstrategi att sänka skatterna och mest för de som har det bäst. Så har regeringen gjort även i Sverige. De som tjänar bra kommer att ha råd att köpa sig sin välfärd privat och ändå ha fått det bättre medan folkflertalet inte har den möjligheten.
 
Än så länge har man inte kunnat höra att något av de länder som hamnat i dessa problem kommer att välja att höja sina skatter. Det hade de kunnat göra, dels för att klara budgetunderskotten och för att få ekonomin i balans. Men europas högerpolitiker verkar se på skatter som något pestsmittat och då tar man fram slaktmaskinen och börjar slakta välfärden istället.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.