Köp inte Aftonbladet mer.

Köp inte Aftonbladet mer.
Har suttit och sett debatt och med den okunskap som Aftonbladets reporter Coolen har om järnvägens betydelse för hela det svenska näringingslivet och  betydelse av Botniabanan och Norrbotniabanans betydelse för Sverige och tillväxten tycker jag att markeringen är att sluta köpa tidningen.

Vi har vinter i Norrland och i Umeå och vi har inga problem på det sätt som redovisas från södra Sverige. Vi kan till och med tala om för Aftonbladets Collen att vi fixar järnvägar, vägar utan större problem men vi har problem att lära 08 åttorna på Aftonbladet att det finns en årstid som heter vinter och då -kan det bli kallt, det kan snöa, man bör ha dubbdäck och att folk måste ta ansvar.

Det kan regna på vintervägar, man måste kunna köra bil,man måste ha sunt förnuft när vädrets makter säger till.

Och sist men inte minst man måste ha pengar till drift och underhåll och utbildning för sin personal att det kommer en vinter,

3 kommentarer

  1. Per Hansson

    Såg också Debatt men drog en helt annan slutsats. Kvinnan från Värmland som försökte pendla till jobb i Sthlm satte huvudet på spiken när hon tryckte på att det stora problemt är att alla skyller på alla!

    Jag vågar sticka ut hakan och föreslå en oberoende utredning om hur ”avregleringen” av SJ lyckades. Var det bättre förr med framkomligheten och var det mindre förseningar? I så fall ska vi ju inte vara rädda för att återgå till det helstatliga systemet, dvs gamla SJ.

    Lennart: Använd sakargument för behovet av Norrbotniabanan – det räcker så väl!

    mvh
    Per Hansson, Sävar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.