Järnvägar behövs, inte bara moderata vägar

ALLT SEDAN VI BÖRJADE MED BOTNIABANANPROJEKTET vet vi att moderat politik på infrastrukturområdet inte omfattar järnvägar. Det finns ju t.o.m. dokumenterat att moderaterna på riksnivå var emot Botniabanan.

Nu har vi en Botniabanan på plats. Det kommer att ge positiva effekter för Sverige och Europa (givet att man har pengar för att järnvägen ska kunna fungera söder om Kramfors). Det är för lite pengar till drift och underhåll och de järnvägsfientliga moderaterna skyller på andra att det inte finns pengar.

S har satt av mer pengar till både drift och investeringar i sitt förslag än högeralliansen men när något inte fungerar då är det alltid andras fel (alltså S). Men när saker är mer positivt, som hyfsad balans i ekonomin, då tar man åt sig äran. Det är Borg och Companys melodi. Tröttsamt.

Just nu är det tågkaos runt om i landet för att vintern har kommit, dock inte här hos oss. Orsaken är att det brister i underhåll och drift och då har Trafikverket fått möjlighet av regeringen att omfördela pengar till järnväg men varifrån tar man pengarna? Ska jag vara ärlig så är jag helt övertygad om att de pengarna kommer att tas från Norrland. Basindustrin får det i så fall ännu besvärligare att ta sig fram än kanske de som ska till Östermalm i Stockholm och där produktionen av varor är låg, där är det viktigare att ha städhjälp.

 

En kommentar

  1. Stockholmare, Isabella

    Det är klart att pengarna behövs mer i storsäder som Stockholm, det bor flest människor här. Säg inte att Stockholms lokaltrafik inte har problem. Deras problem under vintern rör mer människor än SJ:s gör i hela Sverige. Produktion av varor må vara låg men det är i Stockholm som skatten kommer ifrån för att subventionera er i Umeå. Du får hemhjälp att framstå som något dåligt, bara för de ”rika”. Det är inte fallet, men man kanske gillar att leva bland smuts där du kommer ifrån?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.