Vi behöver öka takten i bostadsbyggandet….

Vi behöver öka takten i bostadsbyggandet. När jag säger vi behöver det inte vara det kommunala bostadsbolaget som bygger mera utan mer än gärna privata eller pensionsbolag . Det är säkert bättre penningplacering än mycket annat.

Det finns bolag som vill investera i hyresrätter och det måste de få göra och då gäller det att vi får fram mark men även planer för bostadsbyggande. Tyvärr tar planarbetet längre och längre tid och de beslut som regeringen tagit för att snabba upp planprocesserna har fått motsatt effekt. Det verkar helt enkelt som om det folk man har som skriver fram reglerna vet hur det fungerar i verkligheten

Vi själva i kommunen styr inte så mycket över längden på planprocesserna men tyvärr har personer som anställts flyttat till andra orter och det finns en brist i hela landet på planeringsfolk.

2 kommentarer

  1. Magnus

    En sak som jag funderat på för att öka byggandet av hyresrätter är att allmännyttan säljer en del av sina fastigheter för att finansiera byggande av nya bostäder. Bostäder försvinner ju inte för att de säljs och det frigör kapital för att bygga fler nya hyresrätter.

  2. LENNART HOLMLUND

    Svar till Magnus (2013-03-09 12:49)
    Jag har inget mer att säga än att du har rätt och om att vi har ett förhandlingssytem om hyrorna så att de inte hamnar i klorna på rövare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.