Skolan ska inte vara något för klippare och spekulanter

 

Det är de stora klipparna som styr friskolorna. Det är för djävligt för att vara ärlig att just skolorna har blivit den nya stora marknadsplatsen för de som vill göra snabba klipp. Det är de stora riskkapitalisterna som strömmar till Sverige för att sko sig.
Det är märkligt att vi haft ett friskolesystem som varit så generöst för att kunna tjäna stora pengar och snabba pengar. Skolan är en mycket långsiktig investering i människor som sedan ska ge företagen den arbetskraft de behöver.
Jag tillhör de som tycker att friskolorna har sin plats i skolsystemet men ingen inte en enda en ska inbilla mig att de kan driva skolorna med samma kvalité som de kommunala skolorna och samtidigt tjäna så mycket pengar som de gör.
Vi ska vara rädda om skattebetalarnas pengar och då ska det i lag vara förbjudet att tjäna pengar på skolan genom att göra avkall på kvalitén. Vi får väl se om regeringen törs göra något åt detta för regeringen har ideologiskt som ett hinder att bedriva verksamhet i offentlig regi, tyvärr är vinstintresset överordna samhällsintresset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.