Maud Olofsson hanterar sanningen vårslöst, verkar bitter och att vi inte ringt henne

 

Jag tycker Maud Olofsson hanterar sanningen lite vårdslöst i en TV intervju i Västerbotten och at vi inte har tagit tillräckligt med kontakt med henne och hänvisar till vägprojektet och att hon varit den drivande. När fick ett regeringsskifte så började vi direkt jobba med att få med detta i den närtidssatsning som skulle bli aktuell så minns jag rätt så hänvisades vi till ansvarig minister Åsa Torstensson.
När vi till slut fick med centern på vägdragningarna i Umeå gick det ännu bättre för de har tidigare motarbetat vägdragningarna och stoppade E4 efter kolbäcksvägen 1991. När vi är ense om vad vi vill driva så då använder vi de politiker som har de bästa ingångarna till regeringen och i detta fall har det varit centern och Sven-Olof när det gäller Åsa Torstensson som hade ansvaret för trafikfrågorna och hennes duktige stadssekreterare Leif Zetterberg. Både representanter för moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna deltog i olika aktiviteter för att få in projektet i budget.
Jag själv fick mycket god kontakt med Leif Zetterberg som vi diskuterade ihop projektet med inklusive dragningar och medfinansiering och jag gav själv honom förslaget hur man ska betala dessa medfinansieringar vilket också gav en lagändring. Vi köper statliga vägar var lösningen.
Däremot har vi i de flesta fall pratat för döva öron och ingen som lyssnade till exempel vid fordonskrisen där vi i Umeå ville ha perminteringsregler liknande de i Belgien där de slapp säga upp, transportstödet var en annan del där vi fick nobben, vi gav förslag på utbildningar i olika former. Vi har inte fått gehör för Kvarkentrafiken trots att Maud var positiv när hon var i opposition. Norrbotniabanan var andra förslag där vi inte fått gehör. Ja listan kan göras mycket längre och jag har inte ansett det lönt att prata med Maud
 
Här kan du läsa länken till det samtal som Västerbottensnytt hade med mig i dag med mina förklaringar till hennes påhopp. Det ser ut som om hon känns mycket bitter av hon fick gå och inte stå i rampljuset. Jag tycker själv att det går bra för Umeå och vi samlas till en positiv utveckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.