Ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög.

Ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög. I Sverige är idag 18,6 % av ungdomarna utan jobb. Ung räknas man i detta fall vara tills man fyllt 25 år.

Siffrorna i vårt län är ännu högre och 21, 6 % av länets unga saknar jobb. Var femte står utanför och de flesta av dessa har aldrig haft ett jobboch har därför inte rätt till arbetslöshetskassa.

Det här skryter högerregeringen med då de tycer att deras politik är en lyckosam politik. Lika allvarligt är att det inte finns en politik för utbildning av dessa ungdomar till de brancher det finns jobb.

Jag tycket det är skrämmande att regeringensaknar en politik för vår framtid, våra unga. I Umeå kör vi ett projekt för unga som står utan jobb. Vi gör det trots att det är statens ansvar att sköta jobbpolitiken.

Regeringen klarar inte av jobbpolitiken. Högerregeringen har valt en annan väg som de inbillar sig löser alla politikområden och det är skattesänkningar. Det har visat aig runt om i världen, inte minst i USA att det är fel metod och ger dessutom ännu färre jobb då underskotten kommer istaternas budget och då skärs det i alla utgifter och jobben blir färre och färre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.