Supandet vid bygget på Mälarbanan

Supandet vid bygget på Mälarbanan. Man blir både förbannad och ledsen när man ser vad som hänt på byggandet av den järnvägen. TV4 har gjort det bra som funnit detta i sin granskning, naturligt av ett tips. Enligt Aftonbladet är det Skanska som bygger åt Trafikverket. När det varit den typ av fester är det märkligt att det inte kommit fram tidigare men det verkar som om chefer på arbetsplatsen varit involverad.

Skulle tro att det även finns boende på en sådan arbetsplats där många av de som jobbar där kommer från olika platser kanske till och med från andra länder. Av de bilder som visades i TV inslaget såg man att det var sprit från andra länder. Det är åt helvete att någon som är nykter blåser i alkolåsen. Hur någon vill ta på sig att på det sättet mörka en rattfylla är fruktansvärt. Jag ska inte orera mer i detta ärende än att allt sånt där som visats i TV är fel och att även chefer deltagit. I programmet sas ingenting om några från beställarna Trafikverket varit med. Varför har inte skyddsorganisationen på arbetsplatsen agerat och det har inte heller visats om detta var en vanlig företeelse eller om det var en engångsföreteelse.

Jag tycker oavsett hur ofta det varit är en skam för anläggningsbranchen och hoppas vi även får en uppföljning så vi får se vad som gjorts åt detta. Jag gör som jag ibland brukar göra lägga till en notis från Omni som visar på att det är sant även om en del brukar fara fram med en massa skitkommentarer främst på Facebook. Så här skriver Omni

SUPANDET PÅ MÄLARBANAN
I samband med bygget av miljardprojektet Mälarbanan anordnas så kallade brölfester  där personal och chefer super sig redlösa, avslöjar TV4 Nyheterna. På bilder från festerna syns hur deltagarna bland annat badar i en badtunna som finns på ledningskontorets område, där finns också en bastu. På en bild har en chef en tom bag-in-box på huvudet. En fest uppges ha pågått i två dygn.

En källa uppger för kanalen att arbetet med banan pågår som vanligt dagen efter en fest. En nykter anställd får blåsa i byggfordonens alkolås, så att de bakfulla festdeltagarna ska kunna köra dem.
 Det är ju direkt livsfarligt. Det är ofattbart, säger källan.
Skanska som är totalentreprenör för bygget säger till Aftonbladet att man tar avslöjandet på stort allvar. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.