Varför omfördelades inte 4 miljoner till Navet

Varför omfördelades inte 4 miljoner till Navet. När badet byggdes diskuterades finansieringen av detta. Dels utökades anslaget och dels skulle 4 miljoner som skolan betalade för skolbaden fördelas direkt till fritidsnämnden för finansiering av badet. Det är så det skulle vara och det är sanningen och de som säger annat ljuger. Motivet till detta var att vi skulle sluta med den interna faktureringen och det var vi och V helt överens om. Nu ser det ut som om det blivit gratis bad för skolan och ingen överföring av pengar till fritidsnämnden. Man skulle även finna ett system där de badande skoleleverna fick åka buss gratis till skolan med ordinarie turer. Nu vet jag inte om det genomförts.

Jag blir förskräckt när jag ser att skolan nu fått gratis bad och inga pengar har överförts till fritidsnämnden. Då ska nämnden tvingas stänga sommarbaden. Då är det bara för fritidsnämnden att börja ta betalt igen av skolan för rätt ska vara rätt. Nu har detta på ett fult sätt förstärkts skolans budget. Jag tycker det är viktigt att man följer ingångna förändringar annars tappas tilltron på ekonomin. Jag vet att det varit turbulent en tid på ekonomikontoret och nu är alla borta och vet inte varför man inte fullföljt det som skulle gälla för badets finansiering. Den som var ekonomichef på fritid har också gått bort på grund av sjukdom.

Jag tro att de flesta är väl medvetna om hur badets finansiering skulle ske och jag nämnde också det beslutet om badet togs. Alla som var med i vår grupp visste om detta liksom alla som satt i budgetberedningen. För att vi byggde ett nytt bad fans ingen tanke på att det skulle bli gratis bad för skolan. Det skulle inte heller bli dyrare för skolbaden och då skulle skolans pengar överföras till fritidsnämndens budget, det blev ett bättre bad till samma pris. Nu ser jag att detta inte var gjort och på det sätt det är gjort vilket är fel så har skolan övervältrat kostnaderna på fritid vilket är fel. Gör om gör rätt ska gälla inom en kommun och ingen intern kannibalism.Fritidsnämnden skulle inte ta över skolans kostnader för skolbaden.

2 kommentarer

  1. Olle

    På det sätt ni sparar in på skolan redan så är det vansinne att suga ut 4 miljoner till. Hade det då inte varit bättre att renovera gamla simhallen istället för detta vidlyftiga bygge. Har man inte pengar får man rätta sig efter detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.