Moderater beter sig löjliga i Umeå

Moderater beter sig löjliga i Umeå. Så fort någon skrivit något inlägg på Facebook och av Anders Ågren är det hans fru Åsa som omedelbart berömmer det. Hon använder två alternativ och det ena är att trycka på gilla knappen eller så skriver hon något i stil med bra Anders. Jag tror inte man fångar nya väljare genom att man i familjen berömmer varandra. Måste man göra det om ens närstående skriver något. Så sker även inom deras fullmäktigegrupp och där först ut att berömma är endera Elmer Eriksson eller Lennart Johansson.

Jag förstår att det är en del i moderaternas kampanjer men är mycket förvånad över att inte media som säger att man granskar beslutsfattandet insett detta. Däremot har jag inte ont att säga om Anders , Elmer eller Lennart som personer även om jag inte delar deras politiska värderingar. Jag undrar hur VK skulle ha agerat om någon i min familj gjort något sånt. Vilket pådrag och vilket drev det skulle ha varit.i VK. Olika falla ödes lotter inom media men trots detta skäms jag inte för den politik vi förde under min tid. Jag kan även se att de moderata ledarna Ågren och Riedl även har sett till att deras äkta hälfter har fått mer och mer tunga uppdrag och tydligast är Anders fru Åsa.

På riksnivå har det varit lika tydligt inom M då gällde det Fredrik Reinfeldt och hans fru Filippa där hon blev Landstingsråd i Stockholm och han partiledare. Skulle kunna ge många exempel på den maktkoncentration som finns inom moderaterna. Jag lägger mig inte i men ser att det blir ett sätt att få uppdrag inom partiet som samtidigt ger en maktkoncentration och att båda blir väl avlönande. Mest förvånad är jag över att ingen intern kritik sker om detta eller så ska man knipa käft om man vill vara med och få uppdrag.

Jag vet hur en insändare från Vännäs många gånger frågade hur Anders fru Åsa kunde få den tjänst i Umeå som hon fick. Det var under min tid som kommunstyrelsens ordförande men jag sa som det var det får du fråga kommunchefen om eftersom vi anställer en och det är kommunchefen som vi anställer. Vet inte om de frågade honom. Jag tycker det skulle vara fel om vi la oss i vilka en chef anställer för underordnande. De måste ha rätt att anställa den personal som ska genomföra det politiska uppdraget. Däremot blir det en helt annan fråga om politiken ger uppdrag till närstående. Vi har även haft den formen i vårt parti men jag tror inte det finns kvar längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.