Nu håller Trump på att tryckas in i hörnet

Nu håller Trump på att tryckas in i hörnet. Det beror på tullarna som han aviserat. Den mäktige Talmannen i USA:s representanthus, republikanen Paul Ryan,uppmanar president Donald Trump att inte genomföra de stål och aluminiumtullar som föreslogs i förra veckan.

Han tror att det blir bakslag för framgångar som skördats hittills. Vi är extremt oroade över konsekvenserna av ett handelskrig och vi uppmanar Vita huset att inte gå vidare med denna plan, säger Ryans talesperson Ash Lee. Det här gjordes samtidigt när USA, Kanada och Mexikos handelsministrar träffades igår.

EU håller också på med uppmatchen inför ett handelskrig. Om nu USA syllar med det finns det väl ingen anledning att hålla på med bojkotter mot Nordkorea. Det finns ju länder som Israel, Pakistan, Indien och flera natoländer som har kärnvapen. Så här skriver Omni om hur tankarna går inom EU vilka åtgärder man tänker vidta mot USA
EU föreslår att man inför 25-procentiga importtullar på bland annat stål, smink, vissa kläder, skor samt utvalda industriella varor från USA. Det framgår av ett utkast till lista som Bloomberg har tagit del av. Det totala importvärdet på de listade varorna uppgår enligt nyhetsbyråns källor till 2,8 miljarder euro, motsvarande över 28,5 miljarder kronor. Hämndtullarna ska införas om Donald Trump går vidare med sina aviserade tullar på stål och aluminium.

Redan i fredags kom uppgifter om att EU planerar motåtgärder. Då uppgavs EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker ha talat om varor som Harley Davidson-motorcyklar, bourbon och Levi s-jeans. Det nämns även nu, skriver nyhetsbyrån. Handelsexperter varnade tidigare på tisdagen för att EU med sina åtgärder kan bryta mot Världshandelsorganisationens regler, genom att avvisa USA:s argument om att ståltullarna införs för att skydda nationen. Slut citat Omni. Det sista är väl lätt att ta samma argument som USA använder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.