VK har helt fel om konstnärligt Campus

VK har helt fel om konstnärligt Campus. Felet består i att man säger följande ”Sedan knappt ett år tillbaka är Balticgruppen inte längre delägare i fastigheterna på Konstnärligt campus. Företaget sålde förra sommaren sin andel till Wallenberg Foundations AB” Det där är helt enkelt inte sant. Bättre koll måste man kunna kräva av VK. Är det samma koll på mera ?

Jag vet att Balticgruppen fortfarande är hälften delägare. Bolaget som bildades hette när det bildades Campus X i Umeå AB. Trots att jag slutat som kommunalråd pratar jag ibland med Krister Olsson. Det var i fjol sommar man bildade ett hälften ägt bolag med Wallenberg Foundations AB. Som sagt bolaget startades för knappt ett år sedan. Jag måste säga att jag tycker det är svagt att man inte har bättre koll och det enklaste har varit om man tittar i egna tidningsdelen delen Affärsliv.

Sedan har jag svårt att tro att Baltic skulle sälja ut Konstnärligt Campus helt för det ligger Krister Olsson varmt om hjärtat. Försäljningen gav pengar som man skulle återinvestera i Umeå enligt Olsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.