Partiledare som inte närvarar får ökat…

Av , , 2 kommentarer 9

Partiledare som inte närvarar får ökat förtroende. Det är det som hänt i den senaste mätningen som Novus gjort om förtroende för partiledarna där Annie-Lööf ligger i topp. Gör du inget då okar hon i förtroende och har nu störst förtroende. Man funderar hur folk svarar. Har man störst förtroende som ledare när man inte deltar i Riksdagen och är hemma när hon har fått barn

Transportörer har blivit ”gnällspikar”

Av , , Bli först att kommentera 8

Transportörer har blivit ”gnällspikar”. Det har införts regler att de som reser till Sverige ska kunna identitetskontrolleras Jag tycker det är självklart att detta görs för varför ska vi släppa in de flyktingar som kommit till Danmark och som de inte vill ha och de har en mycket hårdare och restriktivare politik för flyktingar

Gnället kommer av att Id-kontroller måste dokumenteras. Polisen har gått ut med hur identitetskontrollerna som gäller från den 4 januari ska gå till. Transportörerna måste kunna dokumentera vilka som har rest och det kan vara passagerarlistor där varje person har visat id handlingar. Det har man tidigare även varit tvungen att visa på flygresor inom landet. Ja den typen av dokument måste man väl redan ha på flyg och båt så det är väl inget att gnälla över. Nu blir det även på buss och färjor.

Visst har det kommit kritiska röster för att detta ska genomföras men politiskt är det gamla väl bara V som varit emot reglerna. Dessutom kommer från operatörerna som i andra fall tycker att allt är för detaljreglerat. Swedbuss och tågoperatörerna gnäller mest. Tågoperatörernas viktigaste uppgift är att se till att tågen går. Kritiska röster har höjts mot att kontrollerna överhuvudtaget ska genomföras, men bristen på tydliga riktlinjer har upprört mest.

Jag hoppas att Schengen försvinner för den fria rörligheten har inte gynnat utvecklingen utan den har snarare gett att de som inte vill följa lagar och regler har kunnat röra sig fritt mellan och inte minst den organiserade brottsligheten där knarkhandeln ingår. Det är på många ställen i samhället inom ett land där man måste kunna visa vem man är. Så klaga inte ni som fått en ny uppgift efter den flyktingström som var störst i Europa och där inte Sverige kan eller ska ta emot mest flyktingar av alla i Europa per capita

Det är brist på svenskt nöt och griskött

Av , , 1 kommentar 1

Det är brist på svenskt nöt och griskött. Det låter märkligt men enligt Svt som varit i kontakt med livsmedelsföretag som säger att de vill köpa mer svenskt kött men att det inte finns då det räcker. ICA,Felix och McDonalds importerar i stället kött från Polen och Tyskland. ICA,s inköpschef säger att man inte får tag i så mycket svenskt kött som man vill ha.

Det låter inte bra alls eftersom kött från Polen och Tyskland har så mycket antibiotika i sig. Varför finns det inte kött får man då fråga sig. Har man dumpat priset på marknaden med utländskt antibiotikakött så att de svenska bönderna inte tidigare fått lönsamhet i sin produktion eller kan det även bero på att vi har mycket hårdare krav som gör svenskt kött dyrare och få köper inte konsumenterna.

Det har även framkommit att McDonalds med flera märkt Tyskt och Polskt kött som svenskt. Man undrar när det ska bli ordning och reda på livsmedlen. Eftersom Sverige har lägre gränsvärden på antibiotika borde väl samma regler gälla för importerat kött. Danskt griskött innehåller mycket mindre antibiotika än Tyskt och Polskt griskött.

Man kan tycka att EU är handlingsförlamat som inte kan få tillstånd mindre antibiotika i våra livsmedel. Antibiotika är en av orsaken till att vi får resistenta bakterier som många inom medicin tycker är en ödesfråga för mänskligheten

Mycket idrott under Jul och nyårshelgen

Av , , 2 kommentarer 3

Mycket idrott under Jul och nyårshelgen.

Junior VM i ishockey är självklart nummer ett men även om domaren var dålig i Sveriges första match mot Schweiz. Att plocka ut fel spelare för ett matchstraff är riktigt dåligt. Det har gått bra att titta på jumbotronen. Det tilläts för hårt spel och två matchstraff var mycket i under kant. Men det har varit fler matcher med alldeles för vårdslöst spel. Glädjande är att Sverige vunnit sina två matcher med mycket bra och disciplinerat spel men med för många onödiga utvisningar men de har haft domaren emot sig. Nu blev det seger mot USA och det var 20 år sedan sist

I kväll är det en klassisk match mot AIK för Lövens del. Sist gjorde man en bra upphämtning och en pinne mot Vita Hästen men tyvärr har man inte lycktas i andra perioden. En sak är säker och det är att det blir en ba match. Självklart hoppas jag på Björklöven för man är inte så långt från kval då man har en match mindre spelad. Det blev framgång för tränarren och det blir samma uppställning idag om jag läst rätt. Det finns säkert biljetter kvar.

Lite skidåkning måste med men inte längdåkning för herrar som bara innehåller sjuka gubbar. Damerna har klarat sig bättre främst på sprinten där det var bra att Sömskar blev 4 senast. När det så gäller damer och utförsåkning är det tråkigt med alla de skador som kommit och halverat lager. Fler lag har även drabbats men det har blivit för mycket och detta måste analyseras ordentligt. Frida håller i alla fall ställningarna och vi håller tummarna för andra åket

Ät inte kött med antibiotika i

Av , , Bli först att kommentera 3

Ät inte kött med antibiotika i.
Det är inte alls bra och inte bra för det kan ge resistenta bakterier som är en ödesfråga för framtiden. Polen och främst Tyskland ger djuren mycket mycket mer antibiotika än till exempel Danmark där vi minskat köpen av griskött men ökat från Tyskland. Danmark ger mycket mer antibiotika än Sverige.

Umeås skolmat som skall vara klimatsmart där kommer barnen att få gris i stället som är i pumpad med massor av antibiotika ät svensk nötkött. Man frågar sig hur klimatsmart det är.

Köp aldrig kött där inte framgår varifrån köttet kommer. Låt dig inte luras som ICA gjort med en del produkter där det står ursprungsland Europa. Griskött från Danmark har mindre antibiotika än Tyskland och Polen, Djur med mycket antibiotika kan göra att de bär på resistenta bakterier.

Det är märkligt att inte EU gör något åt detta utan skyddar de egna producenterna som ger djuren antibiotika. Den fria marknaden ställer bara till det och liknande finns säker inom många branscher. Sverige måste införa ursprungsmärkning som är tydlig så får kunden ge fasen i att köpa sånt kött som innehåller antibiotika och man måste inom EU sätta mycket lägre gränsvärden. Antibiotika används mest i förebyggande syfte och inte för att bota sjuka djur

Hur få världen stopp på IS

Av , , 2 kommentarer 4

Hur få världen stopp på IS ? I natt när jag vaknade och att stormen slet och gjorde så att hela huset påverkades blev det lite tid att läsa lite tidningar och få läste jag ett reportage i Aftonbladet som just handlade om IS. Jag lägger ut hela reportaget så inget lämnas. Jag blir mörkrädd när människor beter sig på detta sätt men förvånas samtidigt att det är så tyst på gator och torg runt om i Europa och att det till stor del saknas demonstrationer mot terrorgruppen.

Så här stod i Aftonbladet publicerat strax före 12 slaget med början av följande rubrik ”IS uppmuntrar organstöld  från levande.

IS religiösa ledare uppmuntrar sina medlemmar att ta organ från levande fångar om det kan rädda en muslims liv.Det framgår av ett hemligt dokument som amerikansk militär kommit över.

Oliktänkandes liv och organ behöver inte respekteras , skriver IS.

I maj genomförde amerikansk militär en räd i östra Syrien, som bland annat ledde till att en högt uppsatt ledare för terrorsekten dödades. Specialstyrkorna fick med sig upp till sju terrabyte data lagrade i hårddiskar, dokument och usb-minnen. Värdefull information i kampen mot Islamiska staten. Nyhetsbyrån Reuters har tagit del av ett av dokumenten  en fatwa, ett slags religiöst avgörande, från terrorgruppens religiösa ledare.
”Allah vet bäst 
I avgörandet ger ledarna klartecken till att stjäla IS-fångars organ om det kan rädda livet på en muslim. ”Allah vet bäst i frågor om rätt och fel, och det finns stöd i islamiska texter för att det är tillåtet att ta friska organ från oliktänkandes kroppar och ge dem till muslimer , skriver de.

Av dokumentet framgår inte om oliktänkande  betyder icke-muslim, eller om det även inkluderar shiamuslimer och sunnimuslimer som inte bekänner sig till IS extrema tolkning av islam.
Flera extrema påbud
Reuters påpekar att de inte kunnat bekräfta dokumentets autenticitet. Det finns heller inte några bevis för att IS verkligen praktiserar organstöld  bara att de religiösa ledarna givit sin tillåtelse.

Det finns flera exempel på fatwor som visar Islamiska statens extrema ideologi. Bland annat skriver Reuters om fatwa nummer 64, som beskriver hur och när terroristerna får våldta sina fångar.De ger också sitt godkännande till kannibalism, förutsatt att det rör sig om en situation på liv och död.

Det var slutet på artikeln i Aftonbladet i juldagens sista timmar, ingen rolig läsning precis men visst måste världen ändå kunna samlas på något sätt och få ett slut.

Bromma ska inte längre läggas ner

Av , , Bli först att kommentera 6

Bromma ska inte längre läggas ner. Anders Sundströms uppdrag har därför förändrats. Han har gått nya direktiv han ska i stället utreda möjligheterna att att utveckla flygmöjligheterna att utveckla flygkapaciteten och öka möjligheterna till bostadsbebyggelse i Stockholmsregionen. Det här var ett bra beslut för Bromma behövs.

Däremot är jag säker på efter att ha fått besök av Bo Bylund som tidigare varit generaldirektör på bland annat Banverket och uppdrag av Sundström att hjälpa till i utredningen att det behövs ytterligare en bana på Arlanda. Flyget och främst utrikesflyget ökar och då behövs ytterligare en bana på Arlanda. De hade redan i dagen skede sett att så är fallet och att banan läggs i samma riktning som två av de befintliga banorna. Det bör man redan nu fatta beslut om eftersom tiderna för alla tillstånd är så fruktansvärt långa

Ska bostadsbyggande i Sverige bör man se över vilka regler som behöver förändras och det behöver man göra för hela landet. De förenklingar som alliansen gjorde blev inga förenklingar utan ledde bara till att allt tog längre tid. Det förslag som boverkets generaldirektör tänkte högt om i Agenda kan man däremot ta bort

Opinionen har svängt snabbt

Av , , 2 kommentarer 6

Opinionen har svängt snabbt. Nu är det fler som vill att vi ska ta emot färre flyktingar Nu är det 55% som vill att vi ska ta emot färre och 19% vill att vi ska ta emot fler. Det är Ipos som gjort undersökningen på uppdrag av DN. I september ville 44% ha ett större mottagande och 30% en minskning och en månad senare ville 26% ta emot fler och 42% färre. Det är kraftig förändring på kort tid.

VK måste ta sitt ansvar fullt ut

Av , , Bli först att kommentera 9

VK måste ta sitt ansvar fullt ut. Nu finns det en blogg utgiven av en som heter vår framtid ingen vet vem det är och den heter Lennart Holmlund. Detta är om något en kränkning som VK gör även i detta fall. Det är inte jag som står bakom den. VK har ingen ordning på detta och mitt förtroende för VK har sjunkit ytterligare. De beter sig som kommunisterna gör sprider skit på olik sätt.

P4 gjorde ett grovt misstag om Rimstugan

Av , , Bli först att kommentera 2

P4 gjorde ett grovt misstag om Rimstugan. Jag lyssnade faktiskt på P4as rimstuga i eftermiddag. Det är inte ofta jag brukar säga att det var bättre förr. När det gäller uppesittarkväll med rimstuga var det totalt överlägset det program som sändes idag. Rimstuga på eftermiddag i Utopia var inget länsprogram för lyssnarna. Den kanalledning som bär ansvaret för detta. En rimstuga på en eftermiddag där människor är överstressade i en galleria var ett grovt misstag som jag har svårt att inse

P4,s kanalledning har tappat mitt förtroende men jag hörde av sändningen att de som gjorde jobbet var nöjda. Jag vet inte vad man ska säg annat än att det är dålig insikt. Ett program som ersätts med ett riksprogram för uppsittare kväll för hela landet är så förbannat dumt att det går inte att kommentera. Magnus Uggla kan göra mycket bra men inte ett uppesittarkväll med rimstuga för hela landet. Den typen av program är inget för något som ska vara lokalt. Efter den här tabben blir min fråga har regionala radioprogram ett berättigande.

Jag vet att hos media tänker man inte på lyssnarna. De tog bort ett program som hade många lyssnare. Jag hoppas att Umeå Rock och pop planerar för att göra en rimstuga som börjar mellan. 20-22 på kvällen.