Islamistiska staten (IS) breder ut sig

Islamistiska staten (IS) breder ut sig. De har även haft namnet ISIS. Hundratusentals människor främst i norra Irak flyr undan upp i bergen för att överleva. De kristna hotas med döden om man inte byter religion till Islam

Delar av Irak och Syrien är redan i händerna på dessa extremisterna i Islamistiska staten. Nu har de även tagit kontrollen över staden Arsal som ligger i norra Libanon. Libanon har tidigare varit indragen i konflikten genom den Iranstödda shiamilisen Hizbolla.

Det är en kamp mellan shia och sunnimuslimer och många varnar för att ju fler nationer som dras in i konflikten ju större är risken för ett storkrig i mellanöstern och att de två rivaliserade stormakterna Iran och Saudiarabien i området dras in.

Islamistiska staten angriper krista som får byta religion eller dödas. De vilk form en stat där kvinnornas situation blir helt annorlunda. De ska inte få gå ut utan man, de ska bära slöja och de ska inte få gå i skola. FN håller på att agera mot IS och USA hotar med vapeninsatser.

Mellanöstern är en krutdurk och antalet döda är säkert minst lika stort som kriget i Gaza. Förtrycket IS utövar är ofattbart och motivet är att staten helt ska styras enligt deras tolkning av Islam och att det är en stat. Det är alldeles för mycket oroligheter i världen nu och vi ser även hur separatister i Ukraina stöds av Ryssland och EU fattar beslut om sanktioner mot Ryssland och som ett brev på posten kontrar Ryssand.

En kommentar

  1. Eugen Buktes

    Kolla senaste uppgift.Nu på morron ringer en färdmekaniker till TÄPPAS kl 09:35 och påstår att Reinfeldt sålde av Sveriges bevattningsplan till USA företag.Försvarsmakten ska ligga bakom beslutet.
    Är detta riktigt då är det för djävligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.