Konflikten i Irak ett hot mot hela regionen

Konflikten i Irak ett hot mot hela regionen. Så säger Iraks premiärminister al-Malki om konflikten i Irak med tillägget och mot världen. Han säger det samtidigt som regeringen har tappat kontrollen över gränsen både mot Syrien och Jordanien.

Krisen ”representerar ett hot inte
bara mot Irak, utan också mot regional och internationell fred”, sade al-Maliki till USA:s utrikesminister John Kerry som besökte Bagdad på måndagen.

Det är bara att se på hur konflikterna härjar i de flesta länderna i området. Irak Syrien, Palestina. Egyptien Libanon med flera. Det som skulle bli den Arabiska våren har bara blivit mera våld och dödande och ofta med Islam som ursäkt för våldet och dödandet.

Som boende utanför religionen har man svårt att förstå att den skulle vara orsaken till allt krigande och terror som finns i området om man nu kan säga att den i huvudsak är koncentrerad där. Det ser i alla fall inte som prästerskapet har den makten att stoppa våldet och krigandet så inflytandet finns nog inte där.

De som lider mest av religionen är nog ändå kvinnorna som inte har något att säga till där fundamentalister har hand om styret. Kvinnokampen i dessa länder hörs inte där och inte heller i några andra länder utan folk bara ser på. Det kommer inte att ta slut på det våld som pågår och barn och kvinnor får fortsätta att lida. Vad gör FN och stormakterna åt detta egentligen, inget för att vara helt ärlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.