Att inte Fp tröttnar på Jan Björklund

Att inte Fp tröttnar på Jan Björklund. Det tycker jag är mycket märkligt. Jag ser hur budbäraren i Umeå försvarar allt han hittat på, inte minst förstatligandet av skolan. Nu vet ju inte Westerberg hur det var när skolan var statlig men den var det inte fullt ut.

Vi som var med på den tiden vill inte tillbaka till den. Sitta i en skolstyrelse lokalt i en kommun var inge höjdare. Jag tycker det är märkligt att just folkpartisterna av alla som brukar värna demokratin kan inbilla sig att det blir bättre med staten som ansvarig. Se till att kommunerna får mer pengar i stället för att sänka skatten.

Då måste staten ta ansvaret och se ut styrelsen och i snart alla statliga verksamheter har man tagit bort styrelserna som polisstyrelsen, länsstyrelsen yrkesinspektionen, Inom socialförsäkringarna, arbetsförmedlingen med flera har alla styrelser försvunnit.

Demokratin och styrningen över statens verksamhet har försvunnit från politiken och nu är det verksledningar som styr och gör det utifrån regleringsbrev. Ska skolan vara statlig måste staten ta hela ansvaret det innebär att kommuner som Umeå som satsar mer på skolan än snittet i Sverige skulle det med 100 % säkerhet bli mindre pengar, staten skulle bestämma klassernas storlek för så styr man vi resurser och fördelningstal.

Björklunds tal och hans budbärares är bara populism och jag tycker ärligt talat synd om de som Björklund inbillat att skolan blivit bättre om den varit statlig. Tänk hur förstörd skolan varit om Björklund fått styra över skolan fullt ut.

Det mest märkliga är att ett lärarfack tror på statlig skola. Då om någonsin fick de långt till politiken men de kanske tror på centralismen och inte att demokratin är bäst när det är nära till beslutsfattarna.

5 kommentarer

  1. Daniel

    Anser du att klassen på kommunpolitiker generellt sett är så hög i landet att lokalpolitikerna i Knäckebröhult och Grönköping är kapabla att utveckla och styra en skola?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag tror alltid mer på lokalpolitiker än på att man kan styra frn centralt håll och jag till och med tror att lokala folkpartiser är bättre att styra skolan än regeringen

      • Hans

        En politiker erkänner aldrig att denne eller dennes parti har gjort fel, detta i synnerhet om man är en förhärdad socialist! Det var HSB Göran Persson som kommunaliserade grundskolan och hur har det nu gått för grundskolan i kommunal regi? Jo den rasar stadigt nedåt i tabellerna och nu börjar omvärlden att peka finger åt Sverige som varnande exempel!

        Rödgardisterna i Sovjetunionen gjorde aldrig något fel. Det var ständiga femårsplaner med storvulna löften om en evigt ljus framtid men, Potemkinkulisserna brakade ihop! Så kan det också gå för det parti i Sverige som inte lär sig erkänna sina misstag, till slut får väljarna nog och partiet försvinner ut i den eviga och svarta politikerrymden fylld med lögner, förnekanden och svikna löften!

        Ett litet b+ i kanten om du tar in denna kommentar.

  2. Lene

    Nog vet väl du också hur FP;s Westerberg jobbar. Snyft och gnäll på alla. Sen stöttar han allt och inget. Ngt eget konkret kommer sällan eller aldrig ur hans mun. Jag tror han blev politiker för att synas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.