Privat familjehemsvård oroar chefer

Privat familjehemsvård oroar chefer. En majoritet av socialcheferna är negativa till att det blivit så vanligt att placera barn i familjehem via privata företag

Det krävs varken tillstånd eller krav
på kompetens för att bedriva verksamheten. Det är något som tre av fyra socialchefer vill ändra på. Även Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård, RFF, vill se en tillståndsplikt.

Idag är det ingen som har insyn i de här företagen säger Ulf Hjelmgren på RFF till SVT. Visst är det märkligt när vi ändå har infört så många kontroller och regler att det inte finns regler för den här typen av verksamhet som rör barn och unga

Ansvaret för detta är Maria Larsson (KD) som är kritisk till att vem som helst kan starta konsultstödda familjehem. Nu ska hon komma tillståndsplikt för typen av företag.

Det är märkligt att det kommer nu sedan media börjat granska hur alla dessa privata alternativ fungerar. Det har blivit en vana för det borgliga regeringen att lägga förslag på förslag efter att media granskat den borgliga politiken. Det är den politik som inte minst KD stått bakom som man ibland kallar frihet att ha fler utförare och ibland heter det något annat.

Regler för företag inte minst av social verksamhet måste man ha redan från början och inte börja med när man ser missförhållanden. Det är alltid de som på ena eller andra sättet behöver samhällets stöd är de som blir lidande av högerpolitiken där ledstjärnan sänkta skatter går före välfärden.

3 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Jag har en fråga till Er i kommunen, skickar samma inlägg till Anders Ågren och min fråga gäller kommunens oduglighet gällande Vasafärjan då Ni återigen tvingas låna ut pengar till denna färja.

    Hur kan Ni som kommun sätta Er i en sån situation pga av okunnighet, bara kasta pengarna i sjön.

    Hur mycket kommer denna färja kosta oss skattebetalarare?

    Ja har med min kunskap aldrig sett ett mer inkompetent företag inom sjöfartsbranchen som Wasa Line, de har i princip gjort allt fel och Ni bara öer in pengar i ett finskt företag.

    Hur ser lånen ut, var ligger garantierna för att dessa miljoner kan betalas tillbaka?

    Vore trevligt se hur Ni kan förklara detta inköp och dessa lån

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Den hrä bloggen handlar om att chefer oroas över ptrivat familjehmesvård. Jag tycker det är märkligt att du kommenterar något som jag inte har i bloggen och som du ser gör jag inte det heller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.