Kritiserad jobbcoach tjänar miljoner

Kritiserad jobbcoach tjänar miljoner. Inte är det de arbetslösa som tjänat på regeringens arbetsmarknadspolitik och det meningslösa systemet med jobbcoaching. Ett av de största företagen inom branschen Personalstrategerna där har de två ägarna tagit ut sammanlagt 50 miljoner i moderbolaget Happy Buisiness i form av utdelningar, löner och pensioner.

Det visar bolagens senaste årsredovisningar som nu blivit offentliga. Det här företaget avslöjades i fjol att de arbetslösa fick utföra meningslösa aktiviteter i lokaler som hade mycket stora brister

Egentligen ska man inte skylla på företaget att de gör stora vinster på dåliga beställare. Det kanske även är fel att skylla på beställarna Arbetsförmedlingarna då det är det system som högerregeringen infört som är meningslöst och fel. Det har varit bättre om de arbetslösa fått utbildning till de jobb som ändå finns.

Det behövs ett regeringsskifte som kommer med nya åtgärder både på näringspolitikens, arbetsmarknadspolitikens och utbildningspolitikens område om arbetslösheten ska ner och att företagen får tag i den arbetskraft de behöver

7 kommentarer

  1. Leif

    Sluta nu Lennart. Ågren och de andra Moderaterna påpekar ju hela tiden hur mycket pengar man lägger ner på sånt här. Du får ju inte krossa illusionen att pengarna faktiskt går åt sånt som menas och inte stoppas ner i fickorna på icke behövande.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är väl roligt att det blivit jobb för jobbcoacher och att de tjänar pengar, men var det det som var syftet och för mig är svaret nej. De skulle hjälpa de arbetslösa och de har det inte gjort. Ågren han försvarar allt vansinne partiet gör och han är så feg att han törs aldrig försvara Umeås intresse mot partiet ut¨åt. I det fallet är han riktigt feg

  2. Pazo

    Jag förstår överhuvudtaget inte det här med jobbcoaching. Jag skall efter 3 mars vara där mellan 08:00 – 17:00 varje vardag. Af och coachen kallar det för en arbetsplats, vi skall bygga tak åt coachen, diska, städa lokaler. MEN sedan jag kom dit för snart tre månader sedan har jag inte haft ett enda samtal med coachen, som driver andra företag vid sidan av. Sällan han är där och det finns minst 30-40 st inskrivna där. Är det rimligt att det skall vara såhär? vad säger lagen? Vad är syftet? Jobb leder det inte till alla fall. I min värld får man lön för arbete.

  3. Johan

    Kan väl tillägga i debatten att personalen på Arbetsförmedlingen som jag träffat inte verkar ha mycket till övers för de externa coachbolagen heller.

    Det som i och för sig händer är att den vanliga arbetsförmedlingen får mindre ärenden på sina bord och det kan väl de uppleva som positivt men de jag har talat med på arbetsförmedlingen verkar inte imponerade av de externa coachbolagen alls. De tar nog gärna tillbaka de arbetslösa till sig själva tror jag.

    Det kan väl på riktigt inte finnas en handläggare på arbetsförmedlingen som röstar på alliansen?

    Det vore lika tokigt som att en lärare röstade på folkpartiet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.