Ishockeyn i Umeå på en skör tråd

Ishockeyn i Umeå på en skör tråd. Frågan är om den överlever om Björklöven ramlar ur Allsvenskan. Visst behöver Umeå ett lag i Allsvenskan men det är inte alls säkert som man uppträder på isen. I går såg det bra ut i 7 min tills Almtuna vände men Löven kom tillbaka i andra perioden men sedan vände Almtuna igen och kunde lugnt avsluta matchen.

Jag tror inte på stora chanser att vara kvar i Allsvenskan med det spel man presenterade i går. Man gör för många misstag och spelar slarvigt och orutinerat i försvaret och ger bort pucken gång på gång i egen försvarsson till motståndarna. Man har dessutom för svårt och gör det för omständigt att komma till avslut i anfallszon.

På papperet ska man ha ett hyfsat lag och även ett rutinerat lag men det syns det inga spår av på isen. Hedersam förlust skriver tidningarna men det håller inte jag med om. Som man spelar och bjuder motståndarna är det en skamförlust.

Det är bra många matcher kvar men att de ska klara sig kvar i serien utan att kvala måste bedömas som utsiktslöst. Jag tror inte heller på att älta vilka fel man gör för då får man älta ihjäl sig. De räcker helt enkelt inte till och de får aldrig någon större tur med domarens agerande som i går hade en del att önska.

Trillar Björklöven ur finns det uppenbara risker att det är dödsstöten åt ishockeyn i Umeå. Det hjälper inte med ett stort publikt intresse för att vara kvar och som TEG har haft det med ekonomin finns inga förhoppningar där. Det räcker inte heller med att de haft lovande grabbar som gått till andra klubbar det är laget på isen som spelar en ishockey som inte håller Allsvensk klass. För många misstag och mera rädda att förlora än våga vinna, ishockey är en kamp och viljesport och båda dessa saknar Björklöven nu

4 kommentarer

  1. Linjemannan

    Tror du inte domarinsatserna jämnar ut sig sett över en hel säsong? Möjligtvis har domarkåren en dold agenda om att motarbeta löven konstant. Känns troligt!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Visst kan man vara lite hemmablind men de grova sakerna som knätacklingar och tacklingar bakifrån

  2. Bosse Sandström

    På tal om domarna, de blir bara osäkrare o osäkrare, se bara på Almtunas tredje mål, hade Löven gjort ett sådant mål hade det säkert bortdömts……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.