Det behövs även vett och etikett bland politiker

Det behövs även vett och etikett bland politiker. Förra måndagen överskred vänsterpartiets Lasse Jakobsson gränserna. Under en interpellation som jag svarade Jan Hägglund på , då han frågat om kommunstyrelsen anses vara arbetsgivare, då gick han till angrepp på vår personal.

För det första är det en självklarhet att kommunstyrelsen är arbetsgivare. Vem är annars arbetsgivare. Vi fattar ju alla övergripande beslut. Då är den delen avklarad och det redovisade jag i interpellationssvaret.

Men så till Lasse Jakobssons angrepp på våra ekonomer och stadsdirektör. Han uttalande får stå för honom själv eller det parti som han representerar för vi Socialdemokrater står inte alls bakom hans angrepp på våra tjänstemän.

Vi har duktiga och lojala tjänstemän och som ger oss den bild som finns om ekonomin och även inom andra expertområden Det är inget undanhållande av siffrorna och underlagen stämmer med vårens prognoser även om vissa siffror ändrats. För i våras när vi avbröt budgetarbetet hade vi inte lagt ut tidigare års överskott som låg fastlåsta i projekt. Där är förändringen och nedskärningarna blir mindre nästa år och 2015 för att vi löst upp gamla projekt

Det finns stora frågetecken efter angreppen under fullmäktige från Lasse och det är känt hur kommunikationerna och stämningen i tekniska nämnden sett ut mellan Lasse och tjänstemän. Vi har oberoende beredningar i arbetet och får förslag från tjänstemännen men sedan har vi politiker att fatta beslut. Det finns en rollfördelning som är klar. Tjänstemännen är utbildade experter och vi politiker är lekmän.

Avslutningsvis har vi överlag duktiga och lojala tjänstemän som gör sitt jobb fullt ut och jag har 100% förtroende för de tjänstemän som Lasse Jackobsson var direkt otrevlig emot med beskyllningar. Jag och vi Socialdemokrater vill inte förknippas med den typen av angrepp på vår personal.

Ska det klimatet råda mot tjänstemännen våra finns ingen grund för ett vidare samarbete i framtiden. Skärpning Lasse Jackobsson agerandet vid förra fullmäktige är långt ifrån försvarbart

En sista undra är bara hur det sett ut i media om jag sagt något sådant.

En kommentar

  1. Helt fri

    Expetrisen kommer nerifrån dom som jobbar i verksamheterna, tjänstemännen lyssnar och
    förmedlar utvärderar vad som är bra och dåligt arbetar för att få en ekonomi i balans i utveckling med arbetets utförande. Men tyvärr finns det inte utrymme i tjänstemännens arbete att ta till vara på den kompetensen att lyssna och utveckla med snabba beslut, det är för långsam och krånglig prosses inom det ofentliga ingen vågar ta ett obekvämt beslut eller ett snabbt beslut det kanske handlar om kompetens? Egot med en skyddad verkstad kanske tar överhand och ingen bryr sig, det är vad man hör
    och ser i arbetetets utförande ekonomi pengar verkar inte spela någon roll kan bortförklaras med vakra ord. Ingen törs eller vill vara ärlig för rädslan av reprialier och kanske mista sin födkrok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.