Arbetslösheten ökar i Sverige

Arbetslösheten ökar i Sverige………Nu i september var det 402 172 som inte hade ett jobb att hå till. Det är 8,5% av arbetskraften och det är en ökning med 9352 personer sedan samma tid förra året

Det här är inget att förundras över då det inte finns varken en regional politik, inte heller någon näringslivspolitik och det finns inte heller någon arbetsmarknadspolitik som ser till att utbilda folk till de jobb som trots allt finns. Regeringen satsningar har varit att subventionera läxhjälp och resturangjobb i stället för att se till att kompetensen ökar.

5 kommentarer

  1. Ulf Persson

    Hur skapar man jobb. Jo man gör som sossarna gjorde på 50-, 60 och 70-talen. Billig el till industrin med vatten- och kärnkraft plus arbetskraftsinvandring. Vad gör ni politiker idag ? Ni skapar inga jobb. Ni har sålt er till klimathotsreligionen och satsar på social invandring. Snart är vi slavar under Kina, Indien m fl u-länder som fattar att billig fossil energi tar dem upp ur mísären. 84 procent av världens energikonsumtion kommer från fossila bränslen och mer blir det.

  2. Ulf Persson

    På 50-, 60- och 70-talen satsade sossarna på billig och säker elproduktion i Sverige med vatten- och kärnkraft. Det tillsammans med en stor arbetskraftsinvandring (greker, finnar, jugoslaver m fl) skapade arbeten och vårt välstånd idag, något som ni nu håller på att ruinera med värdelös, dyr och osäker vind- och solkraft och social tyckasyndominvandring. – Hur ska Du skapa jobb ? Dyr el ? Hundratusentals invandrare utan utbildning som aldrig kommer att bidra till välfärden ? Vi har ju inte jobb idag för dem som redan bor här ???????

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      När det gälelr arbetsmarknadspolitiken är inte det vårt ansvar utan regeringens och de gör ingenting för er

  3. lf

    Lennart ,jag tillhör den grupp människor som tycker att du uppträder rakryggat och står upp för de vanliga medborgarna.
    Tillsättningen av en omvärldsstrateg, som inte har skett enligt gällande regler har retat många skattebetalare.
    Ingen i den politiska ledningen har kommit med förklaring.Det är oroväckande.
    Jag vet att att du inte svarar på bloggkommentarer.
    Men nu är det nog dags att förklara. Om det blir på bloggen eller direkt i massmedia spelar ingen roll.
    Du har nog ett speciellt ansvar eftersom du har ett fackligt förflutet.
    Ingen blir gladare än jag om jag får en godtagbar förklaring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.