På resa med vårt kommunala försäkringsbolag

. På resa med vårt kommunala försäkringsbolag. Jag är på resa med SKFAB i Tyskland där vi diskuterar försäkringar och just nu besöker ett företag som sysslar med detta. Det är en hel del som måste göras främst när det gäller skolor om de ska gå att försäkra.

Det gäller att bygga rätt och de avråder i stort för att bygga i trä och att det behövs ordentliga sprinkler anläggningar. I vårt kommunala försäkringsbolag är det förebyggande säkerhetsarbetet det allra viktigaste och som ni säkert förstår är skolorna en riskfaktor. Ska vi lyckas få försäkringar så måste säkerheten och skadorna minskar.

Det är tråkigt och sorgligt att det bara är i Sverige och Storbritannien det brinner så ofta och att ungdomar tänder eld på skolorna. Visst blir man förvånad över att det är så många bränder på skolorna. Det här betyder troligen att det kommer att komma ytterligare krav på övervakningar av olika sorter för vi behöver pengar till undervisning och inte till att bygga skolor som bränns upp.

Vad ska man vidta för åtgärder förutom sprinkler och byggteknik och kameraövervakning frågar vi oss. Vad beror det på att man tuttar eld på skolorna. Visserligen har resultaten blivit sämre och sämre i skolorna de senaste 7 åren men är det allt ? Som sagt sprinkler och övervakning kommer att krävas om vi ska få försäkringar och de måste vi ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.