Man kan bli heligt förbannad för mindre

Det är obegripligt att cykelparkering inomhus med omklädningsrum är en löneförmån. I den nya översiktsplanen har vi sagt att man ska ha attraktiva cykelparkeringar för att minska bilåkandet och för att vi ska klara luftkvaliten.

.
Tänk att om du kör bil då får du dra av reskostnaderna enligt vissa regler. Så ska cykelparkeringar med omklädningsrum vara en löneförmån. Jag har ju för mig att arbetsgivare ska tillhandahålla omklädningsrum för sina anställda.

Sjukvårdsanställa har omklädningsrum , byggnadsarbetare har bodar som omklädningsrum , de finns på nästan varje arbetsplats och aldrig har jag hört att det ska vara en löneförmån och beskattas. Ska man ha ett omklädningsrum när man lämnar cykeln i den fastighet man jobbar ska det vara förmån.

Om en butik har parkeringar för sina kunder där de får ställa cykeln och lämna cykekläderna är det också en förmån liksom när jag lämnar in kläderna om jag går och käkar. Dessutom är man ju inte anställd av fastighetsägaren och hur kan set då vara förmån.

Det låter som det fullständiga vansinnet de besked som Skatteverket lämnat med anledning av krav på cykelparkeringar. Du får ge besked Anders Borg du har ju skatter på ditt bord

2 kommentarer

  1. Christer Paulsson

    Nu förstår jag varför man inte har några cykelparkeringar på flyget. Man har anat sig till detta och sopat problemet under plattan. Tänk vilken härlig byråkrati man skulle få och hur många nyanställningar det skulle kunna bli.
    Man har också försökt tänka tanken att ta betalt för cykelparkeringarna, men detta har runnit ut i sanden.
    Själv skulle jag kunna tänka mig att få betalt om jag cyklar och inte skitar ned luften vid flygplatsen.

  2. Bertil Ingerlund

    Bertil Ingerlund skriver.
    Hej Lennart ang. cykelparkeringar mm. – Det är bra att du skriver vad du tänker.
    Det verkar som du måste på med piskan för få
    någon ordning på saker och ting.

    MVH
    Bertil Ingerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.