Det är bra att Volvo Lastvagnar anställer….

Det är bra att Volvo Lastvagnar anställer. Det är inte ofta man får höra positiva nyheter i media. Nu kan man ändå få läsa att Volvo Lastvagnar ska nyaanställa. Det är bra.

Volvo Lastvagnar sa upp mycket folk vid Umeverken när finanskrisen kom. I Gent i Belgien sa man inte upp en enda på monteringen. Orsaken är att det är svårare där och i de flesta andra länderna i Europa att göra sig av med folk och dessutom har de ett permiteringslönesystem som även staten bidrar till i stället för att betala för arbetslöshet.

Jag glömmer inte hur dumt både Littorin och Maud tyckte detta var och ville inte införa det i Sverige. Vi tappade massor med jobb till Belgien då. Den Svenska aliansregeringen påstod att man inte fick göra detta men Leif Johansson sa till mig att de vet att det är tillåtet enligt EU för vi får det stödet i Belgien. Självklart visste han vad som gäller för Belgien men alliansregeringen ville inte rädda jobben i Sverige

Jag gläds varje gång Volvo utvecklar i Sverige och med ett bättre transportstöd skulle fler jobb hamna i Umeå och Sverige men även transportstödet drog centern ner på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.