Centerns förslag om sänkta skatter i tillväxtregioner fortfarade helt fel

Centerns Helena Lindal som är riksdagskvinna men även distriktsorförande försvarar självklart centerns dumma förslag om skattelättnader i tillväxtregioner i inlandet. Dessutom kan hon inte vara läskunnig då hon sa att jag bara kristiserade utan att komma med egna förslag.

Jag tycker inte det är riktigt att stimulera med skattesänkningar i regioner där det är  fart på ekonomin men kanske svårt att få dit folk. Men det går inte att få folk att flytta till dessa platser då det inte finns några bostäder. det vore till och med dåligt för kommunerna om de ska bygga upp bostadsbestånd som kanske varar i 20 år.

Det går inte heller att få låna till villabyggen då man inte får låna kanske mer än hälften av produktionskostnaden på dessa orter i glesbygd, Så inte ens det hjälper för att folk ska flytta dit och ha råd att bo för de flesta betalar ingen statsskatt.

Staten måste ta ansvar för infrastrukturen på dessa orter för ingen annan kommer att göra det och det sa jag i min förra blogg i samma ämne. I infrastrukturen ingår även vägar och järnvägar och det har regeringen fullständikgt gett fasen i. De vägar som finns på dessa oreter har inte den bärighet som behövs och järnvägen behöver mljarder för att fungera.

Sedan måste staten ta ett ansvar för att utbilda folk som är anställningsbara och där behövs kraftiga satsningar inte bara för de som ska jobba i dessa tillväxtoreter i inlandet för trots hög arbetslöshet så finns  det jobb men inget utbildat folk. Regeringen har inte gjort annat än att skära ner på vuxenutbildningen

Nä Hela Lindal,  ceterns förslag är som vanligt  ingenting som ger tillväxt för det har ju visat sig att trots resturangmomsen ökade arbetslösheten inom branchen. Jag tror inte heller de 2 miljarderna till inlandsfonden gett något fler jobb än för de som jobbar i organisationen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.