Privatpersoner omfattas inte av LOU. Det…

Privatpersoner omfattas inte av LOU. Det betyder lagen om offentlig upphandling och reglerar vilka krav man kan ställa när man gör upphandlingar som betalas med skattemedel.

När jag själv går och handlar kan jag köpa det jag vill och vill jag ha lokalproducerat så köper jag det. Jag har sett en del som stått på barrikaderna och pratat sig varm för lokalproducerat när det gäller offentliga upphandlingar.

Jag har också sett att dessa personer inte själva gör som de säger när det gäller deras egna inköp.

Vi har Norrmejeriet som stor producent och leverantör av produkter av mjölk och lokalproducerat och deras produkter finns för det mesta och av bra kvalité.

Jag har sett många exempel på personer som företrätt lokalproducerat köpa mjölk, yuoghart, fil, ostar och andra mejeriprodukter av andra leverantörer där man inte ens har den blekaste aningen om vart produkten är producerad.

Jag tror inte ens att man vet hur Norrmejeriets logga ser ut. För mig får de handla vilka produkter de vill men när man inte gör som man vill att andra ska göra blir man inte trovärdig.

Vi handlar alltid Norrmejeriets produkter om de finns i butiken eller om liknande produkter finns i deras sortiment och även om de kan vara något öre dyrare.

Det kan jag leva med då de betalar bättre för mjölken till bonden än de andra jättarna. Jag tycker också det var bra av Norrmejeriet att inte införa skruvkorken på en del produkter då den är ett sämre miljöval och en dyrare förpackning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.