Socialdemokraterna stänger inte Storgatan….

Socialdemokraterna stänger inte Storgatan. Det är länge sedan jag hört ett politiskt förslag som är så dåligt genomtänkt som vänsterpartiets förslag att stänga Storgatan.

Trafiken är studerad i den översiktsplan som är antagen och som vänsterpartiet står bakom. Dessa utredningar visar att det går inte att stänga Storgatan och flytta trafiken till Strandgatan och det går inte heller att stänga båda och flytta trafiken till Norrlandsgatan och Järnvägsallen om man ska nå de funktioner som finns i centrum. Det blir kapacitetsbrist och ingen förbättring av luften

Det finns bara en sak som gör att man klarar luftkvalitetsnormen och det är att Europavägarna flyttas ut vilket är på gång och detta kombinerat med den nya parkeringsnormen där besökarna är de som ska kunna parkera
I annat fall dör centrum.

Fastighetsägarna har bidragit till att kantstensparkeringar införts och det är inte färdigt.
Det går inte att stänga av om man ska nå de hus som ska byggas enligt de detaljplaner som har antagits och som vänstern står bakom.

Ska storgatan stängas av för att slippa få in trafik bör det ske vid västra Esplanaden och Östra Kyrkogatan. V förslag att stänga vid Plaza kommer trafiken ändå in och ska köra runt för att ta sig ut. Man når man inte Parketten enligt deras förslag från ÖK och hur långt ska de köra för att nå P-huset, man når inte parkeringarna på den tomt Thulehuset ligger, eller Konsum city och de parkeringar som finns där. Man når inte det nya hotellet i Tempokvarteret och inte heller parkeringarna på den detaljplan där gamla Televerket fanns, man når egentligen ingenting för det finns lika många platser till som jag uppräknat som man inte når.

Vi kommer aldrig att medverka till att Storgatan stängs för ska vi ha ett levande centrum ska det kunna nås

Vi har en överenskommelse hur samarbetet ska ske och detta har man inte nämnt till mig eller Andreas Lungren vår talesman i tekniska nämnden en enda gång och det innebär att vänsterpartiet går inte att lita på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.