Folkboendet ett mycket intressant projekt för att hålla nere kostnaderna

 

NCC har ett bostadsprojekt som heter folkboende, där man bygger både billigt och bra. Projektet håller nu att lanseras över hela Sverige just på grund av att det klarar en produktionskostnad runt 20 000 kr per kvadratmeter inklusive byggherrekostnader. Och med det priset får man en lägenhet till rimliga kostnader.
I Umeå har de olika byggföretagen varit mycket effektiva och byggt till lägre kostnader än man gjort på något ställe i vårt land och det beror på kunnigt folk i alla led i produktionen och det gäller också främst platsbyggande i betong.
Det är med de kunskaperna man från NCC ville ta fram ett projekt där man genom de erfarenheter ska kunna pressa kostnaderna och därmed bygga så att folk har råd att bo i lägenheterna.
Vid infarterna till Lycksele kan du se projektet i verkligheten, ett höghus som ligger vid rondellen när du passerat Umeälven
Det här fick vi se igår när vi var ute på företagsbesöket som vi gjorde igår i näringslivs och planeringsutskottet, besök som vi gör en gång i månaden. Jag konstaterar också att kostnaderna har skjutit i höjden när ränte och investeringsbidraget försvann år 2007 då högerregeringen tillträdde medan kostnaderna mellan 2000 och 2007 varit stabila.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.