Full pott på transportbranchens stora mässa

 I går skrev jag en blogg om de företag som ställde upp på transportbranchens stora  mässa.

Det blev full pott

Transportbranschens tyngsta pris till Umeå
 
Hybricon och Nordic Logistic Center i Umeå stod som stolta vinnare i varsin kategori när prestigefulla Future Transport Awards delades ut på transportbranschens stora mässa Elmia Nordic Rail – Elmia Nordic Transport under onsdagskvällen.
 
Det blev storslam för Umeå när transportbranschens mest prestigefulla pris delades ut på mässan Elmia i Jönköping. Två titlar av två möjliga för Umeåföretagen i vad som brukar kallas branschens Oscar.
 
Future Transport Award räknas allmänt som transportbranschen tyngsta, mest prestigefulla pris. Inför årets utdelning fanns Umeå representerade i form av två satsningar som på kort tid blivit erkända som nyskapande, miljövänliga och effektiva lösningar på dagens och morgondagens utmaningar i transportbranschen: godsbangården (det kommunala bolaget Nordic Logistic Center) och Hybricon – Umeåföretaget som infört snabbladdningsbara bussar i Umeås kollektivtrafik.  
 
I kategorin Intermodal goods vann godsbangården (det kommunala bolaget Nordic Logistic Center) i konkurrens med Halmstad Hamn, Logistikcentrum i Katrineholm.
 
– En otrolig framgång för Umeåregionen. Vi får priset får våra lyckades satsningar, men också för vår bestämdhet och vår framtidstro. Detta är det största erkännande man kan få, och vi i Umeå fick dessutom två samma kväll, säger Bertil Hammarstedt, VD INAB som fanns på plats i Jönköping under kvällen.
 
 I kategorin Public Transport drog Hybricon från Umeå det långsta strået i konkurrens med Citytunneln i Malmö och Cityterminalen i Stockholm.  
 
 – Vi kände oss som vinnare bara genom att vara nominerade i så hård konkurrens. Att då vinna är nästan för bra för att vara sant. Detta underlättar för våra kommande kunder att våga ta steget och prova supersnabbladdningsbara elbussar med hybridbackupp, säger Boh Westerlund från Hybricon.  
 
Future Transport Award har instiftats gemensamt av Elmia och branschtidningarna RESFORUM, TRAFIKFORUM samt Transport & Logistik iDag. Juryn i Future Transport Award består av Anders Karlsson (ordförande), chefredaktör för RESFORUM, TRAFIKFORUM och Transport & Logistik iDag, Gunnar Malm, Generaldirektör i Trafikverket, Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Nordic Rail/Future Transport och Jan Sundling, ordförande i Branschföreningen Tågoperatörerna.
 
Elmia Future Transport samlar transportbranschen i norra Europa för att diskutera nya transportlösningar, intermodalitet och stora infrastrukturprojekt. Mässan är ett viktigt forum för nya idéer och viktiga kontakter som bidrar till utvecklingen av transportsystemen i norra Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.