Regeringen tar för lång tid på sig.

Regeringen tar för lång tid på si när det gäller planer som överklagas. Regeringen säger  att kommunerna har ansvar för bostadsförsörjningen, men gör för lite för att det målet ska kunna uppfyllas.

Nu byggs det snart inte några bostäder i Sverige beroende på ändrade regler för att få lån. Trähusbranchen och snickerier har massor med företag som inte kommer att klara sig då småhusbranchen är död.

I Umeå finns företag som är beredd på att bygga, som dessutom  har finansieringen klar. Detaljplanen är klar sedan två år och regeringen orkar inte farta beslut då den hamnat där efter överklagande.Jag har själv under KD,s riksting i somras pratat med bostadsministern att de måste fatta beslut i planen om plåtslagaren.

Det kan intevara rimligt att företag som vill bidra till bostadsförsörjninge ska vänta i 2 år på att ett avgörande sker efter att detaljplanen antagits i fullmäktige. Länststyeslen i Västerbotten har däremot blivit riktigt duktiga på att avgöra ärenden. det är viktigt för lpnga handläggningstider hindrar tillväxten och i dagens situation är det viktigt att jobben kommer igång

. Stefan Attefall se till att du har ording och reda i departementet och du behöver inte ta lika lång tid på dig som Maud Olofsson gjorde när det gäller en ny elledning mellan Dova och Holmsund där inget hände trots att vi pratat med henne om detta. För Umeå energi fick vänta i över 4 år. Det är en bra och avvägd detaljplan Attefall och tror du mig inte så prata med din bror.  Ta asnvar för företagen har också lagt ner pengar på detta ärende liksom alla andra där ma nfår vänta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.