Investera för en kunskapsbaserad ekonomi, ’Sverige in i framtiden och inte på bakgården

Nu har S lagt ett budgetförslag och jag tycker mycket ser bra ut än det som media  presenterade. Ni vet att jag säger vad jag tycker men jag vet att allt TV 4 sa om S-budget för några dagar sedan var ren och skär lögn, sådana kontakter har jag så jag vet vad som hänt och som de speglar konflikten.

Nu har jag lyckats klippa ut några delar som jag tycker är särskillt bra och de som nu säger att mitt språk är dåligt så tar jag inte ansvaret för detta

Läget i världsekonomin är allvarligt. Risken för en lång kris i Europa är stor. Nu gäller det att göra rätt saker. Vi vill prioritera investeringar i det som långsiktigt bygger Sverige starkt – utbildning, infrastruktur och bostäder.
 
– Det enskilt viktigaste för elevernas resultat i skolan är bra lärare. Vi vill avsätta betydande resurser de kommande fyra åren till kompetensutveckling och bättre karriärmöjligheter för lärare.
– Vi föreslår omfattande investeringar i jobb och utbildning för unga. Vi vill ha fler platser inom högskolan, vuxenutbildningen, i traineejobb och utbildningsvikariat. Totalt vill vi ge 57 400 nya möjligheter till lärande och utveckling. (  Jag, Det är på tiden för den här regeringen har valt skattesänkningar först)
– Under de kommande åren vill vi göra en betydande satsning på att rusta upp och bygga ut järnvägsnätet. Därutöver vill vi påbörja arbetet med höghastighetsbanor på sträckorna Göteborg-Borås och Stockholm-Linköping samt en ny fast förbindelse över Öresund.( Det här är ett måste om järnvägen ska fungera, och jag vet att Norrbotniabanan är med i vårt förslag)
– Bristen på hyreslägenheter och studentbostäder är skriande på många håll. Vi vill satsa en miljard årligen på investeringar i hyres- och studentlägenheter.
( Jag, Här i Umeå kan detta bli ett problem men det kommer bostäder om regeringen avgör de  överklaganden)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.