Är det partiledarna som orsakar rasen. Det…

Är det partiledarna som orsakar rasen. Det verkar vara på modet att partiledarna är orsaken till att det går dåligt för flera partier. Folkpartiet var först ute under förra perioden.

När vi förlorade valet så lades all skuld på Mona och hon valde senare att avgå. Jag tror inte heller att det var politikens innehåll för hon förde fram vad vår kongress beslutat om. Det är också den som Håkan Juholt ska föra om vi ska ha kongresser som beslutarom innehållet i politiken. För oss var valförlusten orsakad av att man i förväg slog fast att det var ett rödgrönt parti som gick till val. Det beslut ska man inte skylla på Mona enbart.

För ett tag sedan utsattes Maud för de dåliga siffrorna och valde senare att avgå och nu har de en ny ledare men inget nytt när det gäller innehållet i politiken.

Nästa partiledare är Göran Hägglund som de som är missnöjda med hur man lyckas och även där säger man liteom politikens innehåll. Hur det blir får vi se.

De flesta i C ich främst Kd inser nog inte att ligger man på 4 till 6 % får man mindre inflytande än ett parti som har över 30% som moderaterna. Vårt valsystem innebär inflytande efter valresultat och det är därför jag påstår att de två grupperingar alliansen och de rödgröna är starten på att vi praktiken har ett tvåpartisystem.

Förutom Kd som hjar kvar sin prosees om en ny partiledare pågår det även kampanjer i vänsterpartiet som också ska byta partiledare.

Jag tror fortfarande att det är politkens innehåll som är huvudorsaken till att väljarstödet inte varit så stort som partiets mest aktiva vill tro

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Håller med dej Lennart. Det handlar inte om partiledaren enbart. Och framför allt är det ofta medias spegling som gör partiledarbyten aktuella och det tycker jag är ännu värre. Var är demokratin i det? Interna personstrider skymmer politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.