Regeringen klarar inte av utanförskapet

 

Inför valet 2006 skulle regeringen satsa på vad man sa utanförskapet. Efter detta har det varit tyst av åtgärder och idag har vi vad som före valet 2006 skulle kallats massarbetslöshet men som idag heter att det går bra för Sverige.
 
Jag har svårt att kalla den enorma ungdomsarbetslösheten vi har som att det går bra för Sverige. Att det går bra kan inte enbart räknas i kronor och ören. Många av våra unga kan komma bort från utanförskapet om regeringen satsat på att vidta åtgärder vilket visades med den satsning som Baltic gjorde med 20 miljoner och som vi nu fortsätter i kommunen men som egentligen är statens ansvar.
 
Nu påpekar även riksrevisor Gudrun Antemar att hon tycker att regeringen måste agera för att tillvarata de arbetslösa utlandsfödda akademikerna och få in dessa på arbetsmarknaden. Det tar för lång tid för att etablera dem på arbetsmarknaden och orsaken är att de har dåliga kunskaper i svenska och det är för långa handläggningstider för att få behörighetsbevis och legitimation samtidigt som det är brist på personal inom bland annat sjukvården.
 
Det här är beviset på att det saknas en riktigt bra arbetsmarknadspolitik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.