Moderat politik i ett nötskal( 2 punkter)

(1) Hög arbetslöshet bland unga – ingen synvilla
Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa (Eurostat). Trots jobbkris skars 20 000 helårsplatser bort inom Komvux mellan helåret 2006 och helåret 2009. (Skolverket)

(2) 25 000 färre jobb i välfärden
Under det senaste året har antalet sysselsatta i den skattefinansierade välfärden vård, skola och omsorg – oavsett driftsform – blivit 24 000 färre. (SKL)




4 kommentarer

  1. Jonas B

    Ja det är bra mycket bättre politik än
    S som vill förbjuda pojktoaletter
    Mp som vill förbjuda köpcenter
    Vp som vill ha offentliga förluster istället för privata vinster

  2. Andreas Bjerke

    Det är ganska trist och illavarslande när samtliga socialdemokratiska bloggar plötsligt samtidigt publicerar identiska inlägg som har producerats centralt på Sveavägen 68. Onekligen det mest effektiva sättet att göra sin egen blogg ointressant och onödig. Klarar man av att vara kommunalråd så borde man rimligen klara av att formulera sina egna debattinlägg!

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-08-09 22:41)
    Så är det däremot inte men det finns ju moderata bloggare som har uppemot 10 bloggar om dagen med samma budskap. Det tycker du är förenligt med intresanta blogginlägg. Många av moderata bloggar kommer samtidigt med det buskap som partiet för, men det har inte jag någon synpunkt på för är man politiker eller som en del riksdagskandidat så tror jag man tar på sig att föra ut den politik som partiet för. Däremot har jag aldrig sett ett enda moderat inlägg där man är kritisk mot något som partiet säger eller gör. Partipiskan viner hårdare än någonsin. Jag har inte sett någon annan skrivit på VK

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Jonas B (2010-08-09 21:54)
    Ett märkligt svar där du tycker att det är bra att vi har En av Europas högsta arbetslöshet bland ungdomar,att man tog bort utbildningsplatser för att förbereda folk när konjukturen svänger, att det är färre som tar hand om barnen, färre händer i vården och omsorgen. Ja du är en sann feg moderat som inte ens törs tala om vad du heter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.