Så här har de gått för de nya moderaterna

 

De nya moderaternas kostym
 
Det blev en ny regering efter förra valet och Fredrik Reinfeldt fick uppdraget att bilda den regeringen.
De flesta har säkert glömt bort hur det började och nu ser vi hur mandatperioden slutar. Det är väl sällan en partiledare haft så många som avgått eller tvingats avgå
 
Det började med att han utsåg Maria Borelius till handelminister och hennes karriär blev kort och hon avgick efter några dagar då det kommit fram att hon anlitat svart arbetskraft. De hade inte råd med vit arbetskraft för de hade bara tjänat 16 miljoner under 90 talet. Reinfeldt stöttade sin minister länge tills det framkom att hon också struntat i TV licensen.
 
Nästa minister, kulturminister Cecilia Stegö Chilo hade inte betalt TV licensen och klarde sig i 10 dagar på sin post, även hon hade haft svart städhjälp och även henne stöttade Reinfeldt tills hon blev polisanmäld av Radiotjänst.
 
Tobias Billström klarar sig dock kvar trots licensfusket och var sjukskriven ett tag tills det blåste över
 
Nästa person att falla var Reinfeldts statsekreterare Ulrica Schenström som fick sparken när hon fotograferats berusad tillsammans med en reporter från TV 4.
 
Hennes efterträdare Nicola Clase erkänner direkt att hon anlitat hantverkare svart men hon sitter kvar.
 
2007 hamnar Carl Bildt i hetluften för affärer med rysk gas och mutmisstankar men nu har Bildt dykt upp igen i samband med Sudanaffärer
 
2007 avgår Mikael Odenberg självmant när han blir oense med Anders Borg om penningpåsens storlek till försvaret
 
I förra veckan var det Sven Otto Littorins tur och om han avgick självmant eller tvingad får vi nog aldrig veta. Själv sa han att det var av personliga skäl men 16 timmar tidigare hade Aftonbladet ställt frågor om påstådda sexköp som han dock förnekar. Det är inte obekant att Littorin tidigare partisekreterare sagt att han haft en examen som han inte hade och dessutom var medlem i herrklubben sällskapet
 
Reinfeldt har av moderater höjts till skyarna som den store ledaren men visst måste man få fundera över hur ett ledarskap med så många turer kan anses förträffligt. Det är flera ur dessa som ingått i den inre kärnan hos moderaterna.
 
Jag har däremot inte hört Ågren och Riedl kommentera det som nu hänt och inte tidigare heller de som brukar vara tidiga budbärare
Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. Dennis

    Hur tycker Holmlund att Reinfeldt skulle ha hanterat dessa sk affärer? Hemligstämpla hela historien som den f.d (s) ledaren Palme gjorde i Lennart Geijer affären?

  2. Tommy

    Jadu Lennart! Inom Alliansen så tar då folk sitt ansvar o avgår om så krävs, inom S så lägger man huvudet lite på sne o blir befordrad, kanske tom statsminister om det vill sig riktigt illa i höst.

    Vad har du att säga om det Lennart?

  3. TC

    Mona Sahlin har också betalat sin dagmamma svart och struntat i att betala TV-licens, men istället för att göra som Alliansen o avskeda henne så valde ni sossar istället att upphöja henne till partiledare.
    Att TV4 desperat valt att skapa sina egna ”nyheter” genom att locka en statssekreterare att dricka alkohol medan hon smygfilmades av TV4 är ett journalistiskt lågvattenmärke, o även Holmlund själv brukar väl gnälla över just TV4s metoder.
    Vem har inte låtit någon bekant snickarkunnig eller målarkunnig hjälpa till i huset men inte betalat skatt för det?
    Bildt borde dock aldrig blivit minister

  4. TC

    Reinfeldt har dock inte kunnat reagera annorlunda än han faktiskt gjorde när det gäller Littorin och ingen annan Statsminister skulle ha agerat annorlunda, inte ens Mona, för det finns ju inga som helst bevis mot Littorin utan de enda uppgifter som finns är socialdemokratiska skvallerblaskan Aftonbladets artikel, i valrörelse, där de har betalat en ännu okänd summa pengar till en prostituerad som själv påstår att hon sålt sex till Littorin för så länge sedan att ev brott är preskriberat och hon riskfritt kan påstå vilka ev lögner som helst eftersom fallet aldrig kommer att komma upp i domstol.

  5. Lars Gidlöf

    TC
    Varifrån har du fått att AB betalat denna tjej pengar? Bevis finns ju lite av,han har sexchattat på nätet, hon hade telnr som tidigare gick till Littorin?

    Vad har Littorin för motbevis? Littorin har ju ljugit tidigare, bl a om en doktorshatt

  6. TC

    Littorins telefonnummer kan vem som helst ta reda på, och det är ännu enklare att låtsas vara någon annan än sig själv när man sexchattar på nätet.
    En prostituerad har ingenting att tjäna på att gå ut i media med, troligtvis påhittade, anklagelser så här långt efter att eventuellt brott preskriberats så det enda troliga är att Aftonbladet betalat en ansenlig summa till henne eftersom Aftonbladet ju tjänar stora pengar på att kunna sälja fler tidningar när de har så här smaskigt SKVALLER på förstasidan.
    Luktar som något S-smutskastningsstrateger desperat hittat på p.g.a. Monas låga väljarstöd.

  7. TC

    Att ha sexchattat, eller ens att ha tittat på porr på Internet eller ha CanalPlus hemma, är inget bevis för att någon köpt sex av en prostituerad.
    Lennart Geijer, Sveriges justitieminister 1969-1976 hade enligt en promemoria från polisen nämnts som en av flera personer som skulle ha köpt sexuella tjänster på en bordell. Efter att Peter Bratt skrivit om promemorian i DN dementerade Geijer och Olof Palme historien och DN blev skadeståndsskyldiga. Promemorian blev offentlig 1978 och bekräftade i Bratts artikel om påståendena om Geijers m fl bordellbesök, o källan var från bordellmamman Doris Hopp

  8. Andreas

    Det är ingen rolig hetsjakt. Men med tanke på hur ofantligt dåligt Reinfeldt har skött den här mandatperioden med att tillsätta ministrar som uppenbarligen inte kan hålla sig inom normala ramar. Att ifrågasätta hans moral och förmåga att leda landet är alldeles riktigt. Sen så lever vi i 2010 just nu, varför hela tiden rabbla upp en massa gammalt skit, varför inte lära av de som misslyckats för att sedan göra sitt jobb precis så bra som vi väljare förväntar oss att våra förtroendevalda gör? Rösta för en bättre moral, rösta RÖD/GRÖNT 2010!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.