En skymf av Husmark-Pehrsson

Effekterna av regeringens utförsäkringspolitik i sjukförsäkringen blir allt tydligare. Försäkringskassan har beräknat att 50 000 långtidssjukskrivna kommer att utförsäkras under året. Redan vid årsskiftet utförsäkrades 15 700 långtidssjukskrivna.

Regeringens ansvariga minister på området Husmark-Pehrsson har i veckan uttalat sig och hänvisat dessa människor till kommunernas försörjningsstöd, vilket är både karaktärslöst och ett hån mot de som drabbas. Regeringen försöker med detta komma ifrån sitt ansvar samtidigt som man dumpar kostnaderna på kommunerna istället för hos staten.
 
Moderaterna gjorde stort nummer inför valet 2006 att de skulle minska ”utanförskapet” och bidragsberoendet. Resultatet blev istället 70 000 fler i utanförskap även med moderaternas sätt att räkna. Även socialbidragen ökar, dvs. försörjningsstödet som har stigit i 90 % av landets kommuner.

 

Än en gång får vi alltså svart på vitt att regeringens s.k. rehabiliteringskedja inte fungerar och att sjuka människor hamnar i kläm. Stupstocken i sjukförsäkringen måste bort, individuell rehabilitering komma till så att sjuka får ett verkligt stöd i att komma tillbaka till arbete.
 

En kommentar

  1. ingalill

    Jag måste säga att jag hade svårt att tro på att utslagningen
    skulle slå så hårt vid årskiftets stora förändring!!!1
    Nu har jag svart på vitt.Min dotter sjukskriven tom.mars 2010
    står nu utanför systemet i princip,3900 kr i månaden tre barn att försörja.hur det går ihop finns ingen som kan svara på.Hon vill inte ha hjälp av soc.Hoppas att folk inför valet förstår att detta är verklighet inte ett skämt.
    Mvh Inga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.