Ekonomisk ojämlikhet är av ondo

Ekonomisk ojämlikhet skapar problem och i alla inkomstskikt även i de översta skikten. Fredrik Reinfeldt och den borgerliga regeringen politik har gjort att de ekonomiska klyftorna har ökat i Sverige. Det leder till en ökad ohälsa, missbruk och kriminalitet.

Forskningen visar på att rika människor i mycket ojämlika länder som t.ex. Storbritannien och USA har en större risk att dö i förtid, att drabbas av psykisk ohälsa eller att bli missbrukare, detta till skillnad från de som är välbeställda i ett mer jämlikt land som t.ex. Japan, Sverige eller Norge.
 
Det intressanta är att alla förlorar på ekonomisk ojämlikhet, även de som kanske ser sig som systemets vinnare. Om vi vill att Sverige ska fungera bättre måste vi politiskt arbeta för att öka den ekonomiska jämlikheten och minska inkomstskillnaderna.

En kommentar

  1. Mike

    Håller med dig helt och hållet!,men jag skulle vilja att vi gör detta konsekvent,dvs jag skulle vilja att s ska vara emot friskolor och privatiserad vård,iom att det ger ojämlikhet,i ex.vis vården så säljs nu tmer privata sjukförsäkringar,eftersom de privata vårdgivarna kan börja sälja platser så smått,vilka har råd att skaffa privat sjukförsäkring?Jo de rikare i samhället.I både skol- och vårdfallet så är det stora skol- resp vårdkoncerner som äger många av de privata alternativen, vad är deras yttersta mål? Bra vård eller bra vinst i första hand? LÄs boken ”bokslut Reinfeldt”,tankeväckande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.