Ang. vinterns tågkaos

Denna vinter har tågen stått stilla många gånger. Det har varit besvärligt då både kyla och snö ställt till det. Det gick så långt att militär sattes in för att godsbangårdar och växelsystem skulle fungera. Det var människors fysiska insats som behövdes för att rusta igång systemet.

Ibland finns en övertro på den avancerade tekniken som dessutom fjärrstyrs från några få platser i landet. Och att man då ibland missar att det blir för mycket snö på växlarna är ganska förståligt. Men jag tror helt enkelt att man ibland har rationaliserat bort för mycket folk som i detta fall kan ta fram spadar och sopar för att få bort snön så att systemet kan hållas igång. Det är människor som behövs då vädret har varit såsom det varit denna vinter.

En kommentar

  1. LP

    Det finns en enkel förklaring till att vi har självbetjäning i kassorna på konsum, vid incheckning till flyg, och automatiska system kring järnvägen. Okvalificerad Personal är för dyr i Sverige så där det går ersätts de med maskiner och system. Många ungdomar och lågutbildade går därmed arbetslösa och vi konsumenter får sämre service.

    Svenska modellen driver företagen till att ersätta personal med avancerade system. Det är ingen övertro på teknik, det är socialdemokratisk politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.