Centerpartiet vill höja VA-taxan ännu mer. Rotavdraget orättvist

 

Centerpartiet i Umeå vill höja va-taxan ytterligare genom sitt agerande när det gäller särtaxan i Stöcksjö. Det är det som händer om deras förslag skulle få gehör och om Stöcksjö fortfarande skulle ligga i verksamhetsområdet som det heter, som innebär att man ska ansluta sig till kommunalt vatten och avloppsnät. Det menar vi strider mot lagen att slå ut den kostnaden på alla Umebor.
 
Det finns dock en möjligt att slippa höjd taxa och det är att upphäva verksamhetsområdet och då blir det upp till var och en att klara de miljökrav som ställs framför allt på de enskilda avloppsanläggningarna. Det är nya och hård krav och jag är helt säker att det blir en mycket dyrare lösning än att ansluta sig till det kommunala nätet.
 
Nya Rotavdraget.
Det finns ju idag ett så kallat rotavdrag där man får rabatt på arbetskraftskostnaderna och det är ett regelsystem som diskuterats mycket bland företagarna men det ska jag inte ta upp nu för den byråkrati som byggs upp många gånger blir man bara frustrerad över.
 
Eftersom detta är ett avdrag så gynnar även detta de som tjänar mest och har de största möjligheterna att rusta upp sin bostad. Det är ju så regeringens politik ser ut att ge mest till de som redan har det bäst. De som bor i hyreslägenheter får inte heller sina lägenheter reparerade till en lägre kostnad som det blir med avdraget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.