Fler och fler tappar jobbet

 

Rekordvarsel och många många fler kommer att mista jobben framöver
Varslen har mer än tredubblats på ett år för de första sex månaderna. 100 000 människor till har blivit utan jobb men det kommer inga åtgärder för detta. Regeringen säger att man tillfört pengar och visst har man gjort det men man skar fört ned kraftigt för att sänka skatterna för de som tjänar bäst.
 
Ungdomarna har det ännu besvärligare då 30 % av dem är utan jobb och man räknar med att siffran kommer att stiga även där.
 
Nu kommer som grädde på moset också de nedskärningar som kommer att ske inom offentlig sektor där det framförallt kommer att förutom uppsägningar att anställas mycket färre människor då kommunerna utsätts för ett stålbad
Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. S.Lenn Pettersson

    För 2009 räknar SKL – Sveriges kommuner o landstinge – med att ladnsting o kommuner går 3 miljarder back. Men Lennerg Holmund vet mer än väl att t ex återbäring från avgifter till SKL ger samma landsting o kommuner 3,3 miljarder. Här har du ett plus att räkna in. VAd ger det t ex Umeå? Tack vare jobbavdrag har dessutom folk fått mer pengar i handen att möta svårigheterna med. Och förändringen i fastighetsskatten har gett goda skattekronor i återbäring till hushållen.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till S.Lenn Pettersson (2009-07-13 14:05)
    Det är för höga avgifter som vi betalt in till SKL. 3 miljarder i underskott då ska du komma ihåg att många kommuner skurit ned verksamheten mycket

  3. S.Lenn Pettersson

    FAKTA ÄR TYDLIGEN FÖRTVIVLAT SVÅR
    Tänk att det ska vara svårt att få en politiker att säga som det är. Pengarna från SKL är en engångsutdelning enligt beslut på kongressen 2007. Man vill dela ut en del av det stora tillgångar som man har i SKL-koncernen, bl a som resultat av företagsförsäljningar. Styrelsen beslutade att dela ut/återföra 1 miljard till medlemmarna,kommuner och landsting Och Umeå får 6,3 miljoner tillbaka.
    Varför, Lennart HOlmlund, är det så förtvivlat svårt att tala om fakta när fakta efterfrågas? Likadant är det med sosseledningen för landstinget. Tala om så llte som möjligt. Landstinget får 14,4 miljoner av de här SKL-pengarna. Man behöver sannerligen inte vara särskilt konspiratorisk för att förmoda att tystnaden har ett direkt samband med att SKL efter senaste valet leds av alliansens politike.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.