Orättvisorna frodas under högerregeringen

Var 10:e boende i Sverige eller rättare sagt 850 000 personer har inte råd att gå till tandläkaren enligt Folkhälsoinstitutet vilket ger den gamla devisen att tandstatusen är en klassfråga på fötter.

De mest utsatt är inte helt förvånande ungdomar, äldre, arbetslösa, sjukskrivna och vissa grupper invandrare. Det är inte förvånande då regeringen har sänkt skatterna för de som har jobb medan de andra, de grupper som inte har råd att gå till tandläkaren, har fått och får betala för skattesänkningarna för dem som har det bra.

Det är det som är högerpolitik och det är det som den här regeringen har sysslat med nämligen att ge till de som redan har. Ta från de fattiga och ge till de rika.

* Dyrt inte bäst
Detta visade sig i tv-programmet Plus och att det inte finns en direkt koppling mellan pris och kvalitet, i alla fall inte när det gäller cykelhjälmar.

De billigaste hjälmarna från Liedl för 499 kr och Biltema för 599 klarade testerna mycket bättre än den dyra italienska hjälmen Nolan för 3650 kr. Den skulle egentligen ha varit underkänd. Där ser man.

2 kommentarer

  1. TC

    Har Holmlund inget vettigare att göra än att bete sig som ett larvigt småbarn i sandlådan?
    Var tänderna en del av kroppen under sossarnas tid eller ansågs tandvård vara något annat än sjukvård, och de fattiga hade väl lika lite råd att gå till tandläkaren då som nu?
    Fastighetsskatten tas ut på pengar som inte existerar i verkligheten för det är ju först när fastigheten säljs som det finns några pengar att beskatta, och detta oavsett hur dyr o lyxig fastigheten än är, så denna skattesänkning är bara positiv för fastighetsskatten, liksom förmögenhetsskatten, borde aldrig någonsin ha införts.
    Socialbidragstagare i Umeå får försämringar när de inte längre får hela hyran betald utan från o med augusti så får en ensamstående bara max 4500 för att betala hyra och detta trots att väldigt få små lägenheter har så låg hyra, utom möjligen i nedslitna gamla lägenheter i miljonprogrammen eller i problemområden som Ersboda. Socialbidragstagare får ingen hjälp med att betala av eller ens frysa låneskulder under sin tid som socialbidragsberoende vilket leder till extrem fattigdom och desperation som kan driva personen till kriminalitet för att ha råd med mat. Socialbidragstagare i socialdemokratiska, Holmlunds, Umeå tvingas arbeta hos ideella föreningar och åt kommunen men enbart få ”betalt” i form av socialbidraget vilket ju är extrem lönedumpning eftersom de självklart borde få avtalsenlig lön för sin arbetsinsats.
    Holmlund försöker skylla alla problem och all fattigdom på Alliansen trots att sossarna själva skapat detta samhälle och inte har någon som helst avsikt att förbättra för de fattigaste i samhället.
    Studenter är den enda gruppen i samhället som förväntas ta ett dyrt LÅN för att ha råd med mat o hyra varje månad, och detta avser Holmlunds sossar inte förändra.

  2. Krister Larsson

    Snacka om kort minne. Under brinnande högkonjunktur så kunde inte sossarna presentera någon satsning på folks tandhälsa. Nu har regeringen ändå gett svenskarna bättre möjligheter men Holmlund är inte nöjd.

    Det är lätt att sitta i opposition och kräva att statens sedelpress ska igång på högvarv. Ni kräver minskad ungdomsarbetslöshet men säger nej till att regeringen sänkt arbetsgivaravgiften för ungdomar. Det är bara ett exempel på hur ni pratar stort men med konkret politik motarbetar era storslagna mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.